Zoals jullie al via een aantal kanalen hebben kunnen lezen staat er aan het eind van het veldseizoen een evenement gepland. Dit zal plaatsvinden op zaterdag 19 oktober van 15:00 – 19:00uur en is bedoeld voor de teams D t/m Senioren.

We gaan die middag in samenwerking met de Utrechtse dominators (waar onze sponsor IF Solutions ook sponsor geworden is) een middag creëren van sport en spel. Zo krijgen de (jeugd)leden een clinics van het “capture the flag” spel, gaan we in mix teams wedstrijden spelen zowel korfbal als flag football en er is gelegenheid om de dag heerlijk af te sluiten met een BBQ.
Dus heb je zin om kennis te maken met dit spel en zin in een leuke middag met je teamgenoten geef je dan snel op en heb je zin om te genieten van de BBQ geef dit dan bij je aanmelding aan. (aan de BBQ zijn kosten verbonden, kom je bijv. met je ouders/partner/supporter naar het evenement die middag en willen die ook gebruik maken van de BBQ geef dit dan bij de aanmelding)

Aanmelden doe je via deze link.

Voor diegene die zich afvragen wat het spel “capture the flag” inhoud hieronder alvast een korte uitleg:

Capture the flag is de non-contact variant van American Football. Tackelen en blokken zijn hierbij niet toegestaan. In plaats daarvan kan de verdediging een aanvallende speler in het bezit van de bal stoppen door één van zijn of haar lintjes (=flag) af te pakken. Deze ´flags´ zitten met klittenband bevestigd aan een riem en die alle spelers in het veld dragen.
Omdat er geen lichamelijk contact is toegestaan bij Flag Football kunnen jongens en meisjes het samen spelen. Het gooien, vangen, positiespel, vakspel, de aanval~ en verdedigingsstrategieën en het samenwerken maken het een zeer gevarieerde en educatieve sport. Hierdoor is het uitermate geschikt om op scholen te spelen.

Hopelijk kunnen we er met zijn alle een leuke middag van maken!

Sportieve groet!

Dit evenement wordt mede mogelijk gemaakt door: