Historie

Korfbalvereniging Rood Wit Albrandswaard, kortweg RWA, is opgericht op 16 augustus 1993 en ontstaan uit een fusie tussen korfbalvereniging RWR uit Rhoon (oprichtingsdatum 1-7-1957) en korfbalvereniging Poortugaal uit Poortugaal (oprichtingsdatum 22-11-1973).

Na de fusie is RWA gaan korfballen op het terrein korfbalvereniging Poortugaal.

Dat deze fusie een schot in de roos was is wel gebleken. Door een grote toename van leden, werd op het grasveld zeer intensief getraind en gespeeld en dat leverde de nodige slijtage plekken op. Daarom hebben RWA en de gemeente er alles aan gedaan om in het seizoen 1998/1999 twee senioren kustgrasvelden 60×30 m en een welpen kunstgrasveld te realiseren.

Hierdoor kreeg RWA een mooi complex, waarop in het seizoen 2003/2004 zelfs de veldkorfbalinterland junioren en senioren tussen Nederland en België is gespeeld.

Direct na beëindiging van veldseizoen 2015/2016 zijn deze velden vervangen door een schitterend centercourt en drie aaneengesloten velden 40×20 m. In twee daarvan zijn speciale lijnen aangebracht voor velden voor de allerkleinsten.

Op 3-9-2016 werden deze nieuwe velden officieel in gebruik genomen.

Tijdens het veldseizoen worden de kunstgrasvelden optimaal door RWA gebruikt voor trainingen en wedstrijden, de Kangoeroes, G-korfbal, evenementen, etc.

Ook in Corona tijd werden de velden (binnen de gestelde regels) gebruikt voor trainingen, onderlinge partijtjes en spelletjes.

Het tenue waar de vereniging in speelt is een rood-wit verticaal gestreept shirt, witte broek of rok en witte kousen.

Ook de jeugd neemt een zeer belangrijke plaats in bij RWA. Al jaren zet RWA zich in om in alle jeugd leeftijdsgroepen meerdere teams te hebben en waarbij de “eerste jeugdteams” op een zo hoog mogelijk niveau spelen.

Naast al het korfballen is er ook tijd voor ontspanning en wordt vooral voor de jeugd geregeld iets georganiseerd. Ook dienen we niet het jaarlijkse kampweekend te vergeten, wat normaliter met Pinksteren georganiseerd wordt.

 

Gedurende de winterperiode spelen wij onze competitiewedstrijden in Sporthal Rhoon en trainen wij op 2 locaties, t.w. Sporthal Rhoon en Sportzaal Portland.