Het seizoen is weer begonnen, al waren er gedurende de zomervakantie een aantal leden op donderdag geregeld op het korfbalterrein. Voor een aantal ploegen zijn de trainingen op dinsdag 13 augustus gestart, en de week erna gingen nagenoeg alle ploegen van start. Al was het te merken dat het die week nog wel zomervakantie was. Afgelopen week was het een stuk drukker op het RWA complex en werd er weer gezellig en vaak zeer fanatiek getraind. Aanstaande zaterdag start de competitie weer en 6 zaterdagen lang zullen er voor de meeste ploegen een competitiewedstrijd zijn. We hopen dat iedereen zo weinig mogelijk afzegt zodat de teams veelal compleet weg kunnen, maar ook zodat het wedstrijdsecretariaat niet allemaal vliegkunsten uit hoeft te halen om teams compleet te krijgen. Bij voorbaat al dank aan alle leden die ook bij andere wedstrijden reserve willen zitten en/of willen invallen. En succes aan alle ploegen voor de veldcompetitie, we hopen weer veel kampioenen te mogen voorzien van taart!

WORKSHOP STRATEGISCH JAARPLAN

Als bestuur hebben wij geregeld een bestuursvergadering waarbij we afgelopen week Start2create (https://www.start2create.nl/jaarplan-maken-in-1-dag/) op ons terrein hadden om een workshop strategisch jaarplan te geen. Kyra en Etienne namen het bestuur mee, daagde ons uit om te dromen over hoe RWA er in 2028 uit ziet, zowel positief als negatief, om na te denken over wat we in die situatie de afgelopen 4 jaar goed hadden gedaan als vereniging of waar het juist verkeer ging, wat beter moet, maar waar ook de prioriteit moet liggen de komende periode. Tijdens de koffiepauze kwam een “RWA zaterdag” als onderwerp naar boven, waarbij zij inhaakte en vroegen hoe dan zo’n RWA zaterdag eruit zou zijn. Of we daarbij (onrealistisch) groot wilde denken, om het daarna terug te brengen naar de essentie die wij in onze aangegeven ideeën zagen. Een RWA zaterdag zien wij als een zaterdag waarbij het zeer druk en gezellig op ons terrein is, naast de wedstrijden die er dan zijn, ook genoeg ruimte voor gezelligheid, voor wellicht andere activiteiten voor (jeugd)leden, wie weet een foodtruck etc. Als bestuur gaan we hiermee aan de slag, en daarbij zullen wij genoeg hulp van verschillende commissies nodig hebben, maar ook tijd om dit te ontwikkelen.

We zullen ook binnenkort een 2e sessie gaan doen met Start2create waar nu het idee is om alle commissies van RWA uit te nodigen hier aanwezig te zijn.

 

ZATERDAG 7 SEPTEMBER

Wellicht moeten we dit al de eerste “RWA zaterdag” noemen, er stonden al voordat wij onze workshop hadden een aantal dingen gepland voor deze zaterdag, maar we proberen nog wat extra’s er naast te doen. Zaterdag 7 september spelen er 9 ploegen thuis, waarbij om 9:00 uur RWA D1 de dag zal aanvangen en de selectie de dag zal sluiten met om 14:00 uur RWA 2 – DVS’69 2 en om 15:30 RWA 1 – DVS’69 1. Ook zullen deze zaterdag de meeste ploegen in nieuwe shirts spelen, maar hierbij verwijs ik naar het bericht van onze sponsorcommissie van vandaag. We hopen gedurende deze dag veel leden op ons terrein te zien, maar hopen ook dat mensen gezellig blijven hangen deze dag, of na het spelen van hun uitwedstrijd nog even naar de selectie komen kijken.