Ook deze week was er weer heel veel te beleven bij RWA. Op de maandag is het de beurt aan de G-ploeg en de (laat ze het niet horen) oudjes. Bij de g-ploeg was de jongste trainer weer present, fijn om te zien dat hij na een zware, maar succesvolle operatie, weer aan de lijn staat, trainen is er voor hem nog niet bij, maar ideeën opdoen doet hij zo wel. Over ideeën gesproken. De oudjes (wie verzint er is een leuke naam voor deze groep) zitten ook vol met aansprekende initiatieven. Zo willen zij een demonstratie verzorgen van walking korfbal en gaan zij een promotiefilmpje opnemen om te laten zien waar deze groep zich wekelijks mee bezighoudt.

Dinsdags is het weer een drukte van belang op het veld, inmiddels is het raadsel van de eenzame fiets op het veld opgelost. Hij blijkt van een speler te zijn die voorlopig niet kan fietsen aangezien zijn arm in het gips zit. Succes bij de revalidatie. De B1 trainden deze week in Goes, nou ja, ze hadden een bekerwedstrijd in Zeeland. De tegenstander was niet helemaal opgewassen tegen de nogal lange RWA-spelers (goede voeding) of waren de tegenstanders kleiner dan wij gewend zijn. Het werd 17-1 maar volgens kenners had het makkelijk 30-0 kunnen zijn. Kortom half zes verzamelen en om half elf weer thuis en op naar de volgende ronde.

De Woensdagmiddag werd een toppertje. Héél véél kinderen waren naar RWA gekomen om daar het jaarlijkse korfbaltoernooi te spelen. Dit jaar waren er meer ploegen dan vorig jaar en ook bij de spelletjes voor de kleintjes was het behoorlijk druk. Ik zag hele jonge RWA leden met veel enthousiasme wedstrijdjes fluiten. Deze scheidsrechters in spe waren goed voorbereid, hadden de spelregels goed doorgenomen en hadden de wedstrijden onder controle. Ook bij de spelletjes waren jonge begeleiders ingezet die goed omgingen met de deelnemertjes en hebben zo een goed beeld laten zien wat RWA elke zaterdag (kangoeroetjes) doet.

Of er ook meer nieuwe leden bijkomen is natuurlijk de vraag, ik heb begrepen dat ook naamsbekendheid een van de doelen is van het schoolkorfbal. Bij navraag bleek al dat er minstens drie aanvragen zijn voor vijf gratis trainingen. Het was woensdagmiddag erg gezellige, alles liep op rolletjes, de speaker was goed te verstaan,  er was veel publiek, ook de bardienst was goed geregeld. Jammer dat ik niet bij de prijsuitreiking kon zijn maar die zal ook vast wel goed verlopen zijn.

Maar de woensdag had nog meer in petto, de bekerwedstrijd van de A1 tegen Ado stond op het programma. In de bridgezaal (waar ik woensdagavond mijn best doe) was een grootouder zeer begaan met het wedstrijdverloop van deze wedstrijd. Helaas voor haar was zij van Ado, maar ik had zo toch een glorieuze avond. RWA won met 13-9 en ik scoorde met mijn partner 61

Ik heb begrepen dat er ook donderdag weer keihard getraind is. Vrijdagavond was er een groot feest op het terrein van RWA. Ik mocht daar helaas niet bij aanwezig zijn (te oud) maar ik heb begrepen dat het erg gezellig was, best wel druk en dat sommige RWA-leden veel te laat naar bed zijn gegaan, maar of dat ook nadelig is geweest voor de wedstrijden van zaterdag geloof ik niet.

Zaterdag al vroeg naar het veld want ik wilde de F wel eens zien spelen. Maar vroeg was nog niet vroeg genoeg, ik heb uren naar een parkeerplek moeten zoeken (arme buurtbewoners) en toen ik die gevonden had ben ik op een holletje (nou ja) bij de wedstrijd aanbeland. De F1 moest tegen een tegenstander die ook bovenaan stond, maar wie moest ik nu aanmoedigen, de ploeg uit Ommoord of uit Poortugaal, ik besloot maar mijn mond te houden (dat valt niet mee) en aan het eind van de wedstrijd maar te kijken voor wie ik was. Gelukkig won RWA in een spannende wedstrijd met 7-5. De koppositie is nu voor dit team. Na de wedstrijd worden er altijd nog strafworpen genomen. Bij RWA was de fut eruit zodat Wion nog een soort van winst behaalde en ik nog een beetje blij werd. De F2 heeft het zwaar maar krijgt a.s. zaterdag een directe concurrent op bezoek. Negen uur is erg vroeg maar voor dat ik naar Groningen afreis (familiebezoek) zal ik mijn best doen om deze ploeg aan te moedigen en mocht dat niet haalbaar zijn is er vast wel iemand anders die komt aanmoedigen of wellicht een wedstrijdverslag maakt.

Het was een woelig weekje met veel doordeweekse wedstrijden. Ook het vijfde moest aan de bak en met een herintreedster in de ploeg werd er maar mooi gewonnen althans dat is mij verteld. In de KNKV app wordt er met geen woord overgesproken. Omdat het vijfde ook zaterdag heeft gewonnen wat overigens heel knap is gezien de samenstelling van de tegenstanders, staat het vijfde nu op kop tenzij de tot mijn oren gekomen gegevens niet kloppen.

En na een heel lange tijd heeft ons vlaggenschip gewonnen. Vorige week lukte het net niet maar gelukkig namen de spelers van het eerste de punten mee naar huis.

De B1 en C1 die wedstrijdkorfbal spelen hadden ook deze week weer geen bondsscheidsrechter. Deze wedstrijd moest dus weer door RWA gefloten worden.  Dat is best lastig, maar de beide scheidsrechters deden dat voortreffelijk. Al moest er wel een gele kaart aan te pas komen om ook de coach van de tegenpartij te laten inzien dat de scheidsrechter echt gelijk had.

Tot de volgende keer.