Vorige week maandag de containers een beetje opgeruimd, zou het een week op orde blijven? Ben ik nieuwsgierig genoeg omdat te constateren of blijf ik vanwege de vele stortbuien toch maar thuis. Ik besluit het laatste. Dan dinsdag maar polshoogte nemen maar ook nu vallen de regendruppels gestaag neder. Dan maar geen controle en hopen dat iedereen zijn/haar gebruikte materialen weer netjes opbergt. Wat mij wel opviel was die tas van de action waar ongeveer twintig gevulde flesjes water inzaten. Ik heb begrepen dat deze flesjes voor de oudere groep een soort van gewichten waren (bij gebrek aan echte). Nu maar hopen dat deze flesjes niet leeg zijn gedronken, het water zat er al minstens anderhalf jaar in. Gelukkig was het alleen water en geen giftig spulletje, maar een waarschuwing is wel op zijn plaats. Blijf van iemands spullen af of bewaar je spullen ergens anders. In de stromende regen kregen de kinderen van RWA nog geheimzinnige toegangsbewijzen uitgereikt, nieuwsgierig als ik ben wil ik na afloop van het evenement, waar de kaarten voor bestemd zijn, horen hoe het geweest is.

Binnenkort staat er ook nog een geheimzinnig bijeenkomst op de rol. Capture the flag clinic, speciaal voor de D,C,B,A, en senioren. Ik heb begrepen dat het daar ruig aan toe gaat en dat het voor de oudere onder ons (vooral de dames) niets is. Zij worden op 24 januari uitgenodigd voor de Gooische Vrouwen Bingo.

Zo dat waren de mededelingen. Nu nog even over de wedstrijden. Ik had al aangekondigd dat ik op familiebezoek ging, dat is ook gebeurd, maar op vrijdag richting het noorden van het land levert heel veel stress op. Dus deze keer houd ik het maar bij een kleine opsomming van uitslagen en kampioensfeesten (of bijna feesten).

De D2, A2, het vierde en tweede wonnen hun wedstrijd met het kleinst mogelijke verschil. De F2, B1 en de E3 scoorde er lustig op los en gaven de tegenstanders geen schijn van kans. Maar ook de D1, D4, F1, E1, het vierde en gelukkig ook weer het eerste wonnen overtuigend hun wedstrijden. Het lijkt er zelfs op dat het eerste, bij winst a.s. zaterdag als eerste in haar poule gaat eindigen. Wat dat gaat beteken voor de tweede helft veld weet ik niet maar voor de zaal geeft het de burger in elk geval een goed gevoel. Als het tweede, en het vierde, winnen verlaten zij in elk geval de onderste plaats, het derde en de A1 kunnen de voorlaatste plaats in handen houden, het vijfde gaat vast winnen en hoopt natuurlijk dat de nummer 1 een misstap begaat. A.s. woensdag mag de A1 weer voor de beker laten zien wat zij waard zijn.

De F1 is nu al gedeeld kampioen maar bij winst in de laatste wedstrijd hoeven zij met niemand de eerste plaats te delen. De C1 verloor maar werd toch kampioen, gloort hier weer de hoofdklasse aan de horizon. De B1 is zaterdag bij winst kampioen en dat zou moeten kunnen tegen de nummer laatst. (zij spelen dinsdag voor de beker -uit-). Voor de D1 is het erop of eronder. Gezien het aantal doelpunten dat zij al gescoord hebben moet het mogelijk zijn om de eerste plaats te behouden. Zij spelen thuis om 9.30 uur. De E1 heeft nog een kleine kans om eerste te worden. De E3 doet het goed, nog tweemaal winnen en hopen dat de hoger geplaatste teams steekjes laten vallen, wie weet is er misschien nog een kansje op een taart. Ook de F2 blijft haar best doen, maar of er nog een feestje inzit?

Vergeet ik in deze opsomming nog een team? Natuurlijk!! De A2. Zaterdag in Spijkenisse moet het gebeuren. De A2 staat fier bovenaan maar de tegenstanders moeten nog 3 wedstrijden spelen en als zij die allemaal winnen dan gaan zij over RWA heen, maar daar gaat RWA zaterdag een stokje voor steken