Het werd weer een enerverende week, dinsdags en donderdags wordt het fundament gelegd voor de zaterdag, want dan moet het gebeuren, alle goede adviezen van de trainers omzetten in doelpunten en winstpartijen. Op papier een koud kunstje, maar ga er maar eens aanstaan.

Het waren zaterdag weer heel speciale wedstrijden. Ik zag een hele spannende wedstrijd van de D3 en als ik zeg spannende wedstrijd dan was het ook echt spannend. De wedstrijd ging gelijk op en het was niet te voorspellen wie uiteindelijk deze wedstrijd zou gaan winnen. Eigenlijk zou ik naar iets anders gaan kijken maar ik kon deze wedstrijd niet zomaar verlaten zonder dat ik de einduitslag zou weten. Uiteindelijk blies de scheidsrechter bij een 7-6 stand voor RWA de wedstrijd af. Dat was een mooi moment met dolgelukkige spelers en een zeer blije coach. Ook ik werd blij, van het vertoonde spel, van het goed verdedigen, leuke aanvallen en een uitstekende scheidsrechter. De opvallend geklede scheidsrechter had deze best wel pittige wedstrijd goed in de hand. Ook de scheidsrechter is een toppertje evenals de spelers.

Ik heb begrepen dat de A1 de lastige uitwedstrijd met ruime cijfers won en nu in haar poule boven aan staat. Woensdag om half acht spelen ze thuis tegen Ado voor de beker. Zal dat weer een spektakelstuk worden. Ook de B1 speelt woensdag voor de beker, helaas niet thuis, zij gaan naar het verre Goes, succes daar en na afloop direct naar huis anders wordt het nachtwerk.

De A2 moest de punten delen met streekgenoot Olympia. 9-9, maar ze blijven op koers voor een toppositie. De B2 kon het deze zaterdag net niet bolweken tegen Phoenix. De C1 blijft winnen en staat fier aan kop maar ik begreep van enkele spelers dat het best wel een fysieke wedstrijd was. De C2 behaalde een monsterscore en liet zelfs geen doelpunt door. Klasse!! De D1 moest tegen de mede koploper en ook daar volgens ooggetuigen een zeer spannende pot. Gelukkig gingen de punten mee naar Poortugaal (6-7) en de koppositie werd daarmee verstevigd. Behaalde de C2 een monsterscore, dat kunnen wij ook dacht de D2. Er werd liefst 16 keer gescoord maar de eer voor de ploeg uit Hoogvliet werd gered.

De volgende wedstrijd die ik heb bekeken was die van de dappere spelers van de D4. De tegenstanders waren net iets feller, groter, ouder, en ook een beetje beter. 5 minuten voor tijd moest ik weg, toen was de stand 0-10. Dat werd ook de einduitslag, dat wil dus zeggen dat er in de laatste vijf minuten niet meer is gescoord. En dat is hoopvol. Ook de E1 houdt van spanning en thrillers. Maar de eerste punten zijn na deze enerverende wedstrijd wel mooi in Poortugaal gebleven en moest de tegenstander met een klein verlies de thuisreis aanvaarden, gelukkig hoefden ze alleen de brug maar over. Ik heb begrepen dat de E2 in Schiebroek weinig in te brengen had, toch scoorde RWA wel even 7 doelpunten en met het nemen van strafworpen lieten ze de tegenstander mooi achter zich. De E3 was vrij, de E4 verloor met 1 punt verschil maar won gelukkig ook met 1 punt (strafworpen) verschil. Volgende week zal ik proberen om wat van de F-ploegen te zien.

Maar voor deze supporter zat de zaterdag er nog niet op. Het eerste, tweede en derde moesten nog bekeken worden, helaas kwamen er andere werkzaamheden op mijn pad. Bardienst is best leuk, af en toe eens kijken bij de wedstrijden zou moeten kunnen. Maar wat een pech, de pin deed het niet, nadat alle technisch en slimme mensen zich over het apparaat hadden gebogen bleef het stomme ding dienst weigeren en moest er dus een andere oplossing gezocht worden want de geldstroom moet natuurlijk wel binnen lopen. Kontant is kennelijk geen optie meer.

Qr-code is deze zaterdag het toverwoord. Voor dat ik begrijp hoe het allemaal werkt en het vervolgens nog moet uitleggen aan de cliënten die het ook niet allemaal weten zijn er al heel wat doelpunten gevallen waar ik dus geen weet van heb. Gaandeweg heb ik en mijn maatje door hoe we het het beste kunnen aanpakken en gaat het eigenlijk wel gesmeerd. Nu maar hopen dat alle betalingen ook echt zijn binnengekomen en dat het apparaat het dinsdag weer doet. Fingers cross dus.

Volgens ooggetuigen verloor het tweede, speelde het eerste gelijk en won het derde. Als dat niet zo is, lieg ik in commissie.

De komende week begint alweer met trainingen van de G-ploeg en de “oudjes” en woensdag schoolkorfbal en bekerwedstrijden, het wordt me het weekje wel.