Wat was het koud afgelopen zaterdag. Al vroeg stond ik langs de lijn te kijken naar het dapper spelende E4. Ze speelden een geweldige eerste kwart wedstrijd tegen de nummer 1. Maar helaas ging bij de tegenstander het tempo omhoog en toen kon RWA het niet meer bijbenen. Ik denk dat deze ploeg als ze het gooien goed onder de knie krijgt,  in de zaal vast wel puntjes gaat pakken. Bij de strafworpen zag je dat de tegenstander niets beter was dan de E4 en de uitslag bij deze worpen van 3-3 was terecht. Ook de zeer positieve coaching, zelfs bij een 12-0 achterstand, was klasse. Daarna zag ik de tegenstanders van de C1 een zeer professionele voorbereiding op de wedstrijd afwerken. Volgens mij begin je met zo’n voorbereiding al moe aan de wedstrijd. Gelukkig ging het er bij RWA wat ontspannener aan toe. De wedstrijd ging gelijk op en na een gouden wissel werd de wedstrijd in het voordeel van RWA beslist.

Deze zaterdag was het de dag van het taart eten. KC’s Bakery, sponsor van alle taarten, is nog net niet failliet. Er waren al heel wat kampioenen en er kwamen er nog wat bij. De TC zal vast wel een opsomming geven van alle kampioenen en van de ploegen die het net hebben gered en van die enkele ploeg die het net niet had deze eerste helft van het veldseizoen.

De A1 speelde zo’n wedstrijd en moest op het allerlaatste moment nog met wel hele jonge invallers aan een moeilijke klus beginnen. Helaas heb ik, door kou bevangen, niet de hele wedstrijd uitgekeken maar de uitslagendienst hield mij op de hoogte en ook hier bleven de punten in Poortugaal.

Het eerste heeft het dan toch maar geflikt. Gingen de eerste wedstrijden moeizaam en waren de uitslagen niet zo als we hadden gehoopt maar het eerste heeft zich heel goed hersteld en wist op de laatste speeldag dan toch kampioen te worden.

De eerste helft van het veldseizoen zit er (op een paar wedstrijden na) op. Of het eigenlijk nog wel zo heet “eerste helft” ? Ook de senioren worden weer opnieuw ingedeeld (net zo als dat bij de jeugd in sommige klassen al jaren het geval is). Maar pint u mij daar niet op vast want ik ben niet altijd op de hoogte van de gang van zaken. In elk geval gaan we de zaal in en dat is een ding wat zeker is.

Maandagavond is er weer de jaarlijks ledenvergadering. Zo als gebruikelijk worden wij weer op de hoogte gebracht van het wel en wee van onze club. Voor het bestuur hoop ik dat er veel leden komen luisteren naar het beleid en de plannen.