Hoewel de Coronacrisis nog niet achter de rug is en de cijfers momenteel weer de verkeerde kant op lijken te gaan, kijken zowel wij als het KNKV voorzichtig vooruit naar de tijd waarin er weer wat meer mogelijk is. Al sinds januari doen wij als TC ons uiterste best om waar mogelijk de trainingen te faciliteren en op zaterdag een afwisselend programma aan te bieden. Tegelijkertijd moeten we voorbereid zijn op de mogelijkheid dat er toch nog een (gedeeltelijke) hervatting plaats vindt van de veldcompetitie, hoe onwaarschijnlijk dit nu wellicht ook lijkt. Daarnaast worden er al de nodige voorbereidingen getroffen voor volgend jaar. Zowel voor de huidige activiteiten als voor de begeleiding in het volgende seizoen zijn we afhankelijk van de ondersteuning van veel vrijwilligers.

Normaal gesproken is eind maart een spannende periode. De ontknoping van de zaalcompetitie, zijn er al kampioenen, kunnen er nog teams kampioen worden, staan er team op degraderen, beslissingswedstrijden… Helaas niets van dat alles. Half december hebben de meeste teams de laatste voeten in de sporthallen gezet om er niet meer terug te keren.

Als TC zijn we blij dat we al zo snel het besluit hebben genomen om buiten verder te trainen. Zodra dat weer mocht, is de jeugd opgestart, is met een aantal hulpvaardige ouders al het materiaal weer teruggebracht naar het veld en kunnen we nu zeggen dat bijna iedereen weer kan trainen. Alle leden tot 27 jaar kunnen zonder beperkingen trainen en ouder dan 27 jaar in kleine groepjes. Door de avondklok wordt er door alle teams vroeg getraind en is het op dinsdag en donderdag lekker druk van 1830-2030 uur op het veld.

Op zaterdag organiseren we leuke activiteiten voor de jeugd: onderlinge wedstrijden, een bootcamp van Steve’s Gym, een training van onze hoofdtrainer Edwin, priktoernooi enzovoort. En daar is veel animo voor. Het veld is elke week vol. Mooi om te zien!

Het KNKV heeft vorige week een routekaart gedeeld. Hierin zijn de scenario’s opgenomen voor de voorjaarscompetitie. Natuurlijk alleen als de maatregelen versoepeld worden en daar een ‘go’ op komt vanuit de overheid. De (administratieve) voorbereidingen gaan in ieder geval wel starten, ook bij ons.

Op de achtergrond is de TC ook weer aan het werk richting volgend seizoen. Hoeveel teams hebben we volgend jaar in de verschillende leeftijdscategorieën, hoeveel seniorenteams kunnen we maken enzovoort. Ook zoeken we natuurlijk weer trainers en coaches voor de verschillende teams. Van een aantal trainers weten we al dat ze volgend jaar doorgaan, maar er stoppen er ook een aantal. Lijkt het je leuk om een team te trainen en/of te coachen geef dat dan aan ons door via tc@svrwa.nl.