Verslag van onze hoofdtrainer Edwin Jansen:
 
Het was 11 maanden, 48 weken, 336 dagen en 8.064 uur geleden dat we de laatste competitiewedstrijd speelden. En dan eindelijk was het afgelopen zaterdag weer zover.
 
Maar eerst kort de voorbereiding. We startten een maand geleden met de voorbereiding nadat de selectie in de zomer fit is gebleven met core stability trainingen. Maar ook met de “Corona trainingen” daarvoor zijn we steeds aan de fitheid blijven werken. En dat resulteerde dat we tijdens de oefencampagne er fitter op stonden dan vorig jaar. En daardoor waren we ook trefzekerder dan de start vorig seizoen. De planning was dat we veel wedstrijdminuten in de benen wilde laten komen, want dat was wel langer geleden. Dus veel oefenwedstrijden. 5 oefenwedstrijden en nog een vierkamp op het programma.
Uitslagen hiervan : tegen Velocitas (klasse hoger spelend) 11-14 verloren (2×25 min) / tegen Kinderdijk 20-17 winst / tegen Weidevogels 19-12 winst / tegen Vitesse 19-13 winst en tegen Movado 23-15 winst. Dus een prima voorbereiding qua uitslagen maar die tellen niet echt mee.
 
Dus was het afgelopen zaterdag de eerste echte wedstrijd voor de punten thuis tegen Kinderdijk. De oefenwedstrijd tegen elkaar speelden beiden ploegen niet in de vaste samenstelling en nu ging het er echt om. Helaas had RWA 2 ervoor met 13-15 verloren van Kinderdijk 2. Dus moest het vlaggenschip de eer hoog zien te houden. Echter was de start totaal niet wat we in de voorbereiding hebben gezien. Een niet scherp RWA wat veel duels verloor en verdedigend veel fouten maakten. Dit resulteerde al na 16 minuten in een 2-8 achterstand. Aan onze kant wilde de afronding niet goed vallen. Voldoende schoten naar het echte gif ontbrak. Voor de rust konden we nog wel aanhaken tot 4-8.
 
In de rust e e a omgezet bij de heren. En dan is het fijn als je over de mogelijkheid beschikt van 5 sterke mannen. Dit pakte goed uit en we kwamen wat beter in de wedstrijd. In het begin scoorde Kinderdijk steeds mee waardoor het gat tot 9-13 hetzelfde bleef. Maar de strijdlust die de eerste helft ontbrak kwam er nu wel in en het geloof was er. En door 6 goals op rij wisten we de wedstrijd toch nog om te buigen naar een heerlijke 15-13 winst. En bij 13-13 waren het de invallers Lars van Heijningen en Lieke Zantman die het duel voor de thuisploeg besliste.
 
Maar het was een echte teamprestatie door mentaal sterk te blijven en als het niet soepel verloopt qua niveau, dan maar de beuk erin en en hard werken.
Complimenten aan de ploeg en op naar komende zaterdag. Dan wacht de uitwedstrijd bij Juliana in Oud-Gastel. Aanvang 15.30 uur.
 
Publiek bedankt voor jullie opkomst. Jullie hadden er ook duidelijk weer veel zin in na zo’n lange tijd. Hopelijk tot zaterdag weer. 💪🏻👍🏻😃