Verslag van onze hoofdtrainer Edwin Jansen

Na vorige week goed te zijn gestart met de competitie moest er gisteren een goed vervolg aan gegeven worden in de uitwedstrijd tegen Juliana 1 in Oud Gastel. Deze tegenstander verloor vorige week kansloos maar spelen thuis vaak een stuk sterker en kunnen daar altijd stunten. Dus moest er niet te gemakkelijk over gedacht worden en de focus er zijn. Bij RWA verving Lieke Zantman in de basis de geblesseerde Marit Nieuwland. En Lieke speelde een prima wedstrijd. Vanaf het begin nam RWA het heft in handen en bleef tekens aan de goede kant van de score. Echter werd de maximale kloof in de eerste helft nooit meer dan 3 punten en kwam de thuisploeg steeds goed terug. De rust werd bereikt met een 9-10 voorsprong. Juliana staat bekend als een ploeg die er in blijft geloven als het bij kan blijven en dus wachtte nog een pittige tweede helft.

Het spelbeeld bleef de tweede helft hetzelfde. Het achterverdedigende Juliana en het georganiseerde RWA die vaak konden afronden. Tot 12-12 bleef het gelijk opgaan daarna steeds een 2 punten voorsprong voor de uitploeg. RWA miste 2 strafworpen en Juliana deed dit ook een keer. De wedstrijd werd door RWA steeds meer naar zich toe getrokken door nog langere aanvallen en meerdere afrondingen. En bij een 17-21 stand 5 minuten voor tijd was het duel echt beslist. En via 18-22 werd de uiteindelijke eindstand 20-22 voor de ploeg uit Poortugaal. Wederom een prima teamprestatie πŸ’ͺ🏻

Aanvallend een goede wedstrijd met veel geduld maar verdedigend kon het beter. Waar dus vorige week de wedstrijd echt verdedigend werd gewonnen waren de vele doelpunten nu belangrijk.

Een heerlijke start van de competitie met 2 keer winst. En mooi om te zien dat er veel RWA publiek de ploeg volgt door het land. Top en thnxπŸ‘πŸ»

Volgende week weer een thuiswedstrijd en dan tegen Fortis uit Oost Souburg. Een erg stugge ploeg zoals het Zeeuwen betaamd. Aanvang 15.30 uur en ook dan zien we weer graag het publiek in grote getale verschijnen. Tot dan!πŸ‘πŸ»πŸ˜ƒ