Verslag van onze hoofdtrainer Edwin Jansen

Het was eerst aan de 2e teams van RWA en Fortis om de degens met elkaar te kruisen. Fortis 2 had de eerste 2 wedstrijden gewonnen en RWA was nog puntloos. Echter was dit in het veld niet te merken en uiteindelijk trok RWA 2 de wedstrijd naar zich toe en haalde zo de eerste punten binnen. (16-14).

Daarna was het de beurt aan het vlaggenschip van RWA.
Na het eerste doel te hebben bereikt (4 uit 2) vervolgden we onze competitie met het derde duel en deze was thuis tegen de altijd lastige ploeg Fortis uit Oost Souburg. De stugge Zeeuwen trokken in het verleden vaak aan het langste eind. Echter heeft RWA veel vertrouwen op het moment en zitten we er goed in. Het was zaak om tegen Fortis alle spelers strak 1-1 te verdedigen. Daar de focus op te leggen en minder mee te kijken. Deze opdracht werd de eerste helft erg goed uitgevoerd, wat resulteerde in slechts 5 tegengoals in die eerste helft. En omdat we aanvallend veel konden afronden en dit 9 keer deden werd de rust bereikt met een verdiende 9-5 voorsprong.

Zaak was om het op deze manier vol te houden. In het eerste deel van de tweede helft werd er over en weer wat gescoord maar het gat bleef telkens 3 a 4 doelpunten verschil.
En met nog 5 minuten te gaan was het gat voor het eerst 6 punten (15-9) en leek RWA de wedstrijd ruim te gaan winnen. Echter kwam er toch wat gemakzucht verdedigend. En waar we 9 goals in 55 minuten tegen kregen en de duimschroeven goed aangedraaid hadden, deden we het laatste extra stapje verdedigend niet meer en zo scoorden de gasten nog 4 x in 4 minuten waardoor het qua stand nog close werd. Eindstand 15-13. Maar het was een terechte overwinning tegen het achterverdedigende (2e week op rij) Fortis waar RWA met geduld een zeer zakelijke volwassen wedstrijd heeft gespeeld. Heerlijke winst die zeker door het goede verdedigen tot stand kwam.

Volgende week wederom een thuiswedstrijd en dit keer tegen het goede kwalitatieve KOAG die gisteren medekoploper Merwede een pak slaag gaf (11-24). Dus een goede waarschuwing voor ons en komende week gaat de focus naar hun toe komen. Maar met 3 overwinningen op rij zijn we de competitie uitstekend gestart en was dit voor het laatst gebeurd jaren geleden in de 2e klasse. Complimenten aan het team!

Het was dus een zeer geslaagde, sfeervolle zonnige zaterdag op sportcomplex Landweg met dank aan het publiek.