Verslag van onze hoofdtrainer Edwin Jansen
Voor de hoofdwedstrijd verloor eerst RWA 2 in een bijzondere wedstrijd van KOAG 2. Na een 8-3 voorsprong, vervolgens een achterstand en weer een 12-10 voorsprong werd er toch in de allerlaatste seconde met 12-13 verloren. Een onverdiende nederlaag maar dat telt niet.
Vervolgens was het de beurt aan RWA 1.
Na een prima start van de eerste 3 wedstrijden en als gedeelde koploper ging RWA gisteren de 4e tegenstander tegemoet en KOAG uit Krimpen a d Ijssel was de tegenstander. In een treurig decor met alleen maar veel regen, werd het een ongekende eerste helft. KOAG verdedigde ook weer achter maar hier werd nog wel prima mee omgegaan. Echter was er veel slordig balverlies waardoor we aanvallend niet goed, nee zelfs schandalig voor de dag kwamen. Een helft die ik nog nooit eerder heb meegemaakt met slechts 1 goal voor. Omdat we nog wel goed verdedigde was de schade nog beperkt bij de rust (1-7)!!
In de rust hebben we getracht de knop om te zetten en alles te resetten. 2e helft starten alsof we opnieuw beginnen aan de wedstrijd. Verdedigend bleef het goed en beetje bij beetje ging het aanvallend ook iets beter. Voldoende afrondingen en de scores vielen beter. En na 46 minuten stond het prompt weer gelijk (8-8). En na 51 minuten was het 9-9. Het momentum lag bij ons en je voelde dat de wedstrijd aan het kantelen was. Echter bij een stand van 9-10 mistten we een op dat moment cruciale strafworp. Vervolgens kreeg een speler van ons direct een gele kaart en aan de andere kant viel direct de 9-11 ipv de 10-10. Helaas knakte er op dat moment iets bij ons en was het geloof bij KOAG er weer wat ze wel tot dat moment kwijt waren.
Uiteindelijk lieten we het de laatste 5 minuten wel wat onnodig lopen en werd het uiteindelijk ietwat geflatteerd nog 9-16.
Toch even een teleurstelling maar die horen er ook bij als je met elkaar wil groeien. Hier worden we alleen maar sterker van. Maar met een schotpercentagevan van slechts 7,6% ga je niet een wedstrijd winnen op dit niveau.
Een wedstrijd met dus 2 totaal verschillende gezichten. Wel trots dat de ploeg karakter heeft getoond na zo’n slechte eerste helft en vechtlust en teamspirit heeft laten zien. πŸ‘πŸ»
Helaas liep afgelopen week de β€œ blessureboeg” in de selectie verder vol en maakt dat het wel steeds lastiger. Nu al 5 afwezigen in de selectie en maar afwachten wanneer men weer fit terug is.
Omdat in de poule veel ploegen aan elkaar gewaagd zijn en de uitslagen soms verrassend zijn, nemen we nog steeds een keurige 2e plaats in de poule in.
Ondanks het slechte weer gisteren toch weer trots op het publiek wat toch weer goed aanwezig was. πŸ‘πŸ»
Volgende week wacht de derby tegen Vitesse in Barendrecht. Aanvang 16.30 uur. Tot dan weer πŸ’ͺ🏻