Ondanks de zeer regenachtige 24 uurs weersvoorspellingen vanaf ca 13:30 uur op zaterdag 2-10-2021, naar het korfbalveld van Rood Wit Albrandswaard – RWA.
In de rust van RWA D1 naar de Kangoeroes gekeken. Het blijft heerlijk om deze dartelende jongste groep te zien.
Om 9:00 uur begon RWA F3-Valto F2. Het was een leuke wedstrijd, waarin Valto iets sterker was en het samenspelen bij RWA net iets minder lukte. Echt leuke spelmomenten gezien, ondanks de uitslag in het voordeel van Valto 3-11. De strafworpronde ging RWA beter af; 4-0.
Om 10:00 uur hadden we RWA F2-KCC F2. Het was een leuke, gelijkwaardige wedstrijd van twee leuke, speelse teams, waarin RWA kansen kreeg om meer te scoren.
Eindstand 1-4. Strafworpronde 0-2.
RWA F1 had een uitwedstrijd tegen KCR F2, waarvan ze thuis met 16-6 gewonnen hadden. Ook nu was RWA F1 verder in het samenspelen en wonnen met 5-16. Strafworpronde 3-4.
RWA E5 kreeg de koploper Maassluis E3 op bezoek. Ook nu verloor de E5 met 0-10. Strafworpronde 1-1.
RWA E4 ging bij Dijkvogels E3 op bezoek. Thuis had RWA E4 nipt met 5-4 gewonnen, ditmaal werd het 10-6. Strafworpronde 3-1.
Bij RWA E3-Nieuwerkerk E7 was Nieuwerkerk E7 ook nu te sterk voor RWA E3; 3-9. Strafworpronde 4-0.
RWA E2 ging op bezoek bij koploper ONDO E3 en verloren ditmaal met 10-5. Strafworpronde 6-5.
RWA E1 is koploper in hun poule en ging op bezoek bij de nummer twee, Avanti E1. Eindigde de thuiswedstrijd nog in 9-9, nu won RWA verdiend met 6-12. Strafworpronde 4-3.
RWA D3 ging op bezoek bij ZKV D1 en wonnen verdiend met 1-7.
RWA D2 ging op bezoek bij NIO D1 en wonnen verdiend met 4-9.
RWA D1-Nieuwerkerk D2 kende een spannende, gelijk opgaande eerste helft, met leuk samenspel en met een fraaie afstandsworp van een Nieuwerkerk jongen, welke keurig door de mand viel.
Rust 6-5. Ook de tweede helft was spannend, tot RWA vlak voor de eindsignaal uitliep naar 10-7, hetgeen de eindstand werd.
Een leuke, goed uitgespeelde wedstrijd RWA D1 !!!
Van RWA C3-ZKV C2 heb ik helaas heel weinig gezien. In de uitwedstrijd had ZKV met 4-2 gewonnen. Naar ik hoorde, werd het nu een spannende en gelijkwaardige wedstrijd, welke uiteindelijk door RWA met 5-4 werd gewonnen. Heel goed gespeeld C3 !!!
RWA C2 ging bij Maassluis C2 op bezoek. Thuis had de C2 met 4-8 verloren. Nu werd het een spannende, gelijkwaardige wedstrijd, waarin Maassluis uiteindelijk aan het langste eind trok; 4-3.
Vandaag kreeg RWA C1 de koploper Tjoba C1 op bezoek. RWA C1 startte vandaag zeer sterk en zette met een mooie actie/doorloop, een goed genomen vrije bal, nog een afgeronde doorloop en een super mooie actie met een doorloop een verdiende 4-0 ruststand op het bord. Na het “rustpraatje” scoorde Tjoba, zagen we een fraaie actie rondom de korf en een draaibal, 2 doelpunten van Tjoba, twee afgeronde doorlopen van RWA & Tjoba 6-4, gevolgd door een actie rond de korf van Tjoba 6-5, waarna RWA met een mooie actie de eindstand 7-5 op het scorebord zette.
Heel goed gespeeld RWA C1.
RWA B2 ging bij het gelijkwaardige Refleks B2 op bezoek, maar waren ditmaal helaas de mindere en verloren met 11-6.
RWA B1 ging bij de koploper Merwede/Multiplaat B1 op bezoek.
Het werd naar ik gehoord heb een goede wedstrijd, waarin RWA in Merwede de (iets) betere moesten erkennen; 13-10.
Ondanks deze nederlaag, goed gespeeld RWA B1.
RWA 6 ging op bezoek bij IJsselvogels 5 en verloren ook nu met 1 doelpunt verschil van IJsselvogels; 13-12. In hun poule staan alle vier de ploegen met 4 punten uit 4 wedstrijden, dus de eindstand kan nog alle kanten op gaan !!!
T
RWA 5 moest het thuis opnemen tegen het sterke Sporting Delta 3, die met meerdere “oud selectie spelers” en “tegen de selectie aan spelende spelers” aantrad en duidelijk voor RWA 5 te sterk was.
Pas tegen het einde van de 1e helft wist Freek met een strafworp de ruststand 1-12 te scoren. Na rust scoorde Nicole de 2-12 en 3-14, Michiel de 4-16, Kim de 5-26 en Nicole de 6-28. Eindstand 6-30.
RWA 4 doen goed mee in hun poule en moesten naar KCR 3 en wonnen naar ik hoorde verdiend met 14-20.
RWA 3 ging op bezoek bij koploper Excelsior (Delft) 4 en verloren duidelijk met 21-6.
RWA 2-KOAG 2 werd een zeer spannende wedstrijd. RWA begon zeer sterk en met doelpunten van Melissa, Jelle, Lorenz en Eline stond al snel een tussenstand van 4-1 op het scorebord, gevolgd door een strafworp van Madelief, afstandsschot van Lorenz (6-2), vrije bal van Maikel (7-3), actie van Matthijs en tenslotte KOAG kregen we een ruststand van 8-4. Na rust kwam KOAG sterk terug en kon RWA helaas niet “mee-scoren”, tussenstand 8-8.
Maikel scoorde de 9-8, gevolgd door 9-9 en 9-10, Kaïn en 2x Madelief 12-10 en helaas een sterke slotfase voor KOAG gaf de eindstand 12-13. Heel jammer RWA.
Over RWA 1-KOAG 1 zal ik kort zijn. RWA had duidelijk een “off-day” en in deze koude en verregende snert zaterdagwedstrijd gingen zij kansloos onderuit, hoewel ze in de 2e helft nog wel sterk terug kwamen, maar dit helaas niet tot het einde wisten vol te houden. Ruststand 1-7. Eindstand 9-16.
Tot slot nog verkleumd de Algemene Ledenvergadering bezocht.