De E2 bestaat uit allemaal kinderen die vorig jaar nog in de F speelde, nou ja speelde……door corona waren er weinig competitiewedstrijden en hebben ze vooral veel getraind. Waarbij Kain, Liz en Feline in september/oktober 2020 nog 6 wedstrijden hebben gespeeld, kwamen Twan en Nadia pas hierna op korfbal en hebben dus alleen bij de F getraind. De eerste competitie wedstrijden voor die 2 spelers waren met de mini-competitie in juni dit jaar en dat was al in de nieuwe E2 samenstelling.

De E2 traint samen met de E1 op de dinsdag en de donderdag en dat is soms wel een uitdaging voor de E2, maar ze worden er zeker beter van door met betere en 1 jaar oudere spelers te trainen. Op de training is de concentratie soms wat minder, maar in de wedstrijd dan gaat dat een stuk beter. Doordat we 1e jaars E zijn (en ook allemaal niet zo lang zijn) en we geregeld tegen 2e jaars E spelen, zijn we vaak kleiner dan de tegenstander, maar we gaan daar steeds beter mee om. Op het veld hebben we nu 5 wedstrijden gespeeld, 2 gewonnen, 1 gelijk en 2 verloren. Komende week de laatste wedstrijd tegen Olympia (hadden we eerst tegen gelijk spelen), nog een minieme kans om kampioen te worden bij winst, maar realistisch gezien kunnen we 2e worden.

 

Even een korte voorstelronde van de trainers/coaches en spelers van de E2.

Mirelle; de moeder van Feline (en echtgenoot van hoofdtrainer Edwin van RWA 1) heeft een schat aan korfbalervaring, was vorig jaar al betrokken bij de F2 en is nu gezellig meegegaan naar de E2. Is bij de wedstrijden als coach aanwezig en geeft trainen op de dinsdag.

Linda; de moeder van Nadia heeft geen korfbalachtergrond maar wil graag helpen en is fanatiek. Is mee gaan helpen bij de F trainingen sinds Nadia erop kwam en is nu ook gezellig meegegaan naar de E2. Helpt mee met de trainingen op de donderdag.

Ik (Peter); de vader van Kain is beide trainingen aanwezig en coacht ook op zaterdag. Ik speel nog in RWA 4 en ben de voorzitter van RWA.

Feline; wil heel graag aanvallen. Als we de bal onderschept hebben dan rent ze gelijk naar de andere korf om aan te vallen. Geef haar de bal maar. De omschakeling terug naar de verdediging gaat ook steeds beter. Een toekomstige puntaanvalsters in de latere jeugdteams die met haar zuivere schottechniek veel doelpunten zal maken.

Nadia; is een harde werker, zal nooit verzaken in de wedstrijd. Of ze nu een meisje of een jongen moet verdedigen ze doet haar stinkende best. Heeft haar eerste velddoelpunten te pakken. Een toekomstige verdedigende zekerheid die haar tegenstander 1-op-1 zal uitschakelen.

Liz; een gezellige meid en ook nog een ruwe diamant in het team, heeft nu al de kracht om van ver en op een hogere korf te schieten. Pikt geregeld haar doelpunten mee en heeft zelfs al een doorloper gescoord. Een toekomstige aanvallende dame die, zoals haar tante vroeger in de jeugdteams deed, veel goals zal gaan maken.

Twan; is de grappenmaker en doerak van het team, maar in de wedstrijd dan is de focus er steeds meer (en soms ook niet haha). Soms een raadsel hoe hij de bal in de korf krijgt, maar goals maken kan hij. Een toekomstige heer die als buffel door het veld zal razen en een plaag zal zijn voor zijn tegenstander.

Kain; de onderschepper van het team met een verre worp in zijn armen. Zit overal tussen, rent overal achteraan, is in de verdediging en de aanval te vinden. Is elke wedstrijd wel goed voor doelpunten. Een toekomstige allround heer die zijn tegenstander tot waanzin zal drijven.