Verslag van onze hoofdtrainer Edwin Jansen

Op een heerlijke nazomermiddag moest de hoofdmacht van RWA uit spelen in de derby tegen Vitesse uit Barendrecht. Een ploeg die normaliter makkelijk scoort. Altijd een aparte wedstrijd als we tegen elkaar spelen. Net even andere gevoelens als tegen een andere tegenstander. Veel bekenden van elkaar die de degens met elkaar kruisen.

De start was voor de thuisploeg en al snel maakten zij het openingsdoelpunt om vervolgens binnen 5 minuten een 2-0 voorsprong te pakken. De ploeg uit Poortugaal kwam moeilijk in de wedstrijd en men moest echt in de wedstrijd komen en groeien. Na 9 minuten stond het 3-1 en vervolgens na een kwartier stond de stand weer gelijk (3-3).
De coach van de thuisploeg nam vroeg een time out en dit was juist het sein voor ons om even vast te stellen dat we goed in de wedstrijd kwamen en sterker werden. Verdedigend werd Vitesse echt het vuur aan de schenen gelegd en zij kwamen moeilijk tot kansen. De enorme verdedigende druk gaf een kick en maakte ons sterker. Zo werd de ruststand, ondanks een gemiste strafworp van ons, 3-6. Een magere maar stabiele voorsprong gezien de wedstrijd.

De 2e helft was net begonnen en direct scoorde Vitesse en zij probeerden hier hoop uit te putten. Echter lieten we ons niet gek maken en de focus bleef er goed in. Met nog 12 minuten te gaan stond het 5-10 en voelde je al dat de wedstrijd beslist was. De thuisploeg wist niet waar ze het moesten zoeken en RWA won bijna alle duels. Dit tot frustratie van een aantal spelers van Vitesse. Ze maakten ook in de slotfase een paar vervelende overtredingen waar een terechte gele kaart voor werd getoond en terecht met strafworpen werden bestraft.

We bleven koel en benutten deze kansen en zo werd de eindstand een 7-13 overwinning.
Zeker aanvallend niet groots, mede door weer het vertragende verdedigen van de thuisploeg, maar wel met groots verdedigen van onze kant. (Zie slechts 7 tegengoals).

Er stond vandaag wederom een echt team met een enorme teamspirit. De over lijn lijk mentaliteit die ik wil zien was duidelijk zichtbaar en top!
En zo hebben we ons prima hersteld van de onnodige nederlaag vorige week tegen KOAG.

Helaas wel weer een blessure in de selectie erbij en dat brengt de teller op 6 van de 20 beoogde selectiespelers. Dit is vooral voor RWA 2 enorm lastig maar we blijven knokken om ook daar betere resultaten te halen.

De winnaar was vandaag het in grote getale opgekomen publiek. Rond het hele veld stond het vol en er was zelfs meer publiek van ons dan van hun thuisfront. Echt superleuk om te zien en wordt enorm gewaardeerd door de selectie. Thnx voor de steun weer!πŸ‘πŸ»

Met 8 punten uit 5 wedstrijden blijven we het goed doen en wacht volgende week opnieuw een uitwedstrijd en wel tegen Merwede uit Sliedrecht. Topscorer en doorbijter was vandaag Jan den Arend.πŸ‘πŸ»

Aanvang wedstrijd dan weer gewoon 15.30 uur. Hopelijk zien we wederom veel publiek van RWA langs de lijn. πŸ˜ƒ
Het 2e team speelt hun wedstrijd hiervoor.

Voor nu, nog even genieten van de punten van dit weekend om daarna de focus weer naar Merwede te richtenπŸ’ͺ🏻