Het was weer een hels karwei om alle wedstrijden van zaterdag in zowel het wedstrijd- als breedtekorfbal van een scheidsrechter te voorzien, maar met het nodige kunst- en vliegwerk is het toch gelukt om op elke wedstrijd een scheidsrechter te krijgen.

Op 3 en 4 november wordt online een door de bond georganiseerde cursus gegeven voor de opleiding tot juryvoorzitter. We hebben hiervoor al 1 aanmelding, dus mocht je hier ook geïnteresseerd in wezen, stuur dan even een mailtje naar scheidsrechter@svrwa.nl.

Dit is het laatste weekend voor het breedtekorfbal. Vanaf volgende week zullen de teams in het wedstrijdkorfbal nog 2 weekenden hebben om de eerste 8 ronden op het veld te concluderen. We zullen binnenkort de oefenwedstrijden voor de zaal doorsturen naar de teams, zodat zij mensen hiervoor kunnen aanwijzen.

De bond heeft deze week ook de zogenaamde rompregeling arbitrage gepubliceerd met de actuele standen. Hierin wordt aangegeven hoeveel wedstrijden RWA verplicht is om te fluiten/beoordelen in de veldcompetitie en wat een eventuele puntenaftrek of boete wordt voor het niet voldoende voldoen aan deze regeling. RWA moet dit seizoen voor 52 wedstrijden arbitrage leveren. Na aankomend weekend komen we op 20 uit (momenteel staan we op 16). We moeten voor 30 wedstrijden arbitrage leveren om geen puntenaftrek te krijgen. Een snelle rekensom leert ons dat, als we het huidige aantal verdubbelen, uitkomen op een grove 40 wedstrijden. Dit zal geen puntenaftrek opleveren, maar wel een boete van grofweg €350. Dit is zonde van het geld wat we natuurlijk veel beter kunnen besteden! Mocht je dus in bezit zijn van een bondsdiploma en een wedstrijd willen fluiten, laat het Leon of Jelle even weten! Zou je wel extern willen fluiten, maar heb je geen diploma? Neem dan ook even met Leon of Jelle contact op!

 

Het programma voor zaterdag:

09:00   RWA F1 – Ijsselvogels F1                      Sebastian K.

09:00   RWA F3 – KOAG F1                              Amber T.

09:30   RWA C2 – GKV (H)                                Arnout G.

10:00   RWA F2 – KOAG F2                              Kim A.

10:30   RWA C1 – Fortis C1                              J.J. Baljeu

11:00   RWA E5 – Vriendenschaar (B) E3           Esther v.d. H

11:00   RWA 4 – Pernix 3                                 Jelle Berk

11:30   RWA B2 – Fortuna / Delta Logistiek B4  Jeroen Tulp

12:45   RWA 5 – Juliana 2                                R. Scholten

15:45   RWA 3 – KOAG 3                                  S. Hartendorp

14:30   KZ/Thermo4U A1 – Dalto Klaverblad Verzekeringen A1 Jelle Berk

16:00   Fortis 1 – KOAG 1                                                        Robert v. Heiningen

Woensdag 20 oktober

19:30   Sporting Delta A1 – KCC/CK Kozijnen A1                                   Robert v. Heiningen