Na de eerdere mooie verhalen over de teams, is deze week de B1 aan de beurt om in de ‘spotlights’ te staan. En wat een team is dit!!

Na een vorig jaar zonder wedstrijden hebben de vorige trainers toch maar een mooie groep weten aan te leveren aan de nieuwe trainers Steven en Brian, hiervoor dank. Gelukkig aan het eind van vorig seizoen nog een korte competitie gehad, waar ze al heel snel een goede groei lieten zien. Oké ze moesten wel even aangelijnd worden dat trainen echt trainen is en niet lekker chillen bij de fietsenstalling !! In de eerste weken was het flink trainen op het spelletje wat we voor ogen hebben, maar hieruit groeide snel het vertrouwen van de coaches in de groep en bleek dat iedereen het goed oppakte wat resulteerde in een geweldige laatste wedstrijd tegen IJsselvogels, waarbij er na sommige acties, passes en goals kippenvel in de dug-out was!!

Nadat iedereen een enorm trainingsprogramma had afgelegd in de zomer (ahum..) kwamen we vol goede moed weer naar het veld, waarbij we in de eerste helft van de veldcompetitie verder zijn gegaan waar we voor de zomer gebleven waren. De B1 speelt met veel enthousiasme en inzet, een gevarieerd spel over de dames en de heren, waarbij echt alle 10 de spelers doelpunten kunnen maken. Brian gaf al aan, wanneer we iedere wedstrijd 15 goals maken worden we kampioen, dat hebben we 1x nagelaten en de rest hebben we dus ook gewonnen!

Ook spelen we in de beker en hebben we Juliana en Seolto dik verslagen, waarbij we tegen Seolto van de eerste 7 doelpunten die we maakte ook 7 verschillende doelpuntmakers konden noteren!! Op naar de kwartfinale tegen Oranje Wit B1, voor de liefhebbers is dit 26 oktober 19.30 bij RWA!

We gaan nog even door met opscheppen , want meerdere van onze B1 spelers hebben bij een gebrek aan A-jeugd in mogen vallen bij het 3e en 4e van RWA en konden daarbij goed meegaan, wat echt knap is aangezien sommige zelfs pas 1e jaars B zijn! Ook met trots vermelden we dat Alec, Annick, Marit en Hendrik zijn opgeroepen voor de selectie Rotterdam U15!!  Ze spelen in de herfstvakantie en kerstvakantie een toernooi trainingen  tussendoor.

Dan nog even een korte samenvatting van onze spelers

Alec, Annick, Roy, Marit, Hendrik, Dewi, Thijs, Suzanne, Niek, Romee: allemaal stuk voor stuk harde werkers, gaan allen voor hetzelfde resultaat: presteren met het team (en de trainers trots maken natuurlijk ), allemaal een echte korfbal instelling van willen ontwikkelen en nieuwe dingen en trucjes in de wedstrijden uitproberen! Ontwikkelingen zijn uiteraard ook nog wel mogelijk, maar die houden we lekker voor ons zelf haha! En sorry Thijs, maar dit is de enige – bijna compleet – foto die ik heb!

Groet 2 trotse trainers en we zien jullie graag langs het veld!