Verslag van onze hoofdtrainer Edwin Jansen
Gisteren stond de uitwedstrijd tegen middenmoter Merwede op het programma. Nadat RWA 2 met een fantasie opstelling zeer knap de broodnodige winst had gepakt was het de beurt aan de vlaggenschepen.
Met in de basis Maikel Zwets en Emma van der Schelde (maakte haar basisdebuut) moest het spel ontregelt worden van de thuisploeg die graag tempo willen maken. Dus vooral in balbezit geduldig spelen was belangrijk. En dat pakte bij de start goed uit. Verdedigend weer prima op orde en aanvallend rustig zoekend naar de kansen. Dit resulteerde na een kwartier in een 1-4 voorsprong. Helaas konden we dit niet volhouden en na wat makkelijke goals tegen en zelf de korf niet meer kunnen vinden, kwam Merwede steeds beter in de wedstrijd. Vlak voor rust bij een 6-5 achterstand mistten we helaas een strafworp en gingen we dus met een kleine achterstand rusten.
Helaas binnen 7 minuten na de hervatting hebben we de wedstrijd direct uit handen gegeven en stond het al 11-5. Het gevoel was weg en de Sliedrechters voelde dat het wel goed zou komen. Wat irritaties bij de ploeg uit Poortugaal richting de warrige en matige scheidsrechter en de koppies gingen dit seizoen voor het eerst echt hangen. Mentaal waren we helaas niet goed en zo werd een eindstand bereikt van 16-9. Een terechte nederlaag waar niets op af te dingen viel gezien de hele wedstrijd. Andrea Schot bedankt voor het invallen.
Je zal toch een keer denken dat een zieken/blessure boeg vol moet zitten en toch blijven er weer nieuwe gevallen helaas instromen in de selectie. Zo ook afgelopen week weer.
We hopen dat Jan, Lars, Marit, Janneke, Lisanne, Sjeng, Amber en Jelle snel weer terug zijn in de basis.
Het was dit weekend sowieso extreem binnen RWA met afwezigen bij de senioren. En zelfs zo erg dat de coaches van de selectie Joost en Edwin weer sinds een hele lange tijd aan wedstrijdkorfbal mee hebben gedaan. En het was nog leuk ook. We hebben ervan genoten.
Maar een groot compliment aan iedereen binnen de club omdat een ieder meedenkt en helpt met het opvullen van de gaten.
Ook bedankt voor de aanvulling richting de selectie.
Helaas een nederlaag dus voor RWA 1, maar omdat in de poule koploper Albatros ook onverwachts verloor staan we nog steeds slechts 1 punt achter hen. En laat nou volgende week de thuiswedstrijd zijn tegen koploper Albatros. Aanvang 15.30 uur.
Met alle support gaan we dan weer voor een betere afloop. Tot dan!💪🏻😃👍🏻