Verslag van onze hoofdtrainer Edwin Jansen
Gisteren stond de laatste wedstrijd van de heenronde op het programma en wel thuis tegen koploper Albatros uit Zwijndrecht. Na het onverwachte verlies wat ze vorige week leden, wilden zij zich revancheren in het duel om de koppositie. Bij de thuisploeg maakte Lara van Heiningen zijn rentree na blessureleed.
De start van de wedstrijd gaf direct aan dat de gasten zeer fel en strijdvaardig waren want ze wonnen meer duels dan de ploeg uit Poortugaal. Alleen de scherpte in de afronding was er nog niet want na een kwartier stond het pas 2-4. RWA krijgt dit seizoen het vizier maar moeilijk op scherp en het loopt aanvallend maar moeizaam.
Verdedigend had men het normaliter wel goed op orde maar dat was ook deze middag helaas wat verder te zoeken. Ook moet gezegd worden dat Albatros een zeer hoog afrondingspercentage haalde en dit dus ook hun verdienste was.
De ruststand was 6-11.
Nu hebben we meerdere keren gezien dat RWA zich toch weer kan herstellen en zo leek het nu ook. Na de rust waren de eerste 3 goals voor de thuisploeg en was de wedstrijd even weer open. Echter binnen 3 minuten stond het weer 9-14 en tot 12-16 bleef het wat gelijker opgaan.
Maar in de laatste 12 minuten ging het erg hard en alles lukte bij de gasten. Aanvallend kon er bijna niets meer tegenover gezet worden. Uiteindelijk floot de scheidsrechter af bij een dikke 15-24 nederlaag. Een zeer terechte winst voor Albatros die ons vandaag op waarde heeft geklopt. Scherp in de afronding en sterker in de onderlinge duels.
Mentaal was het vandaag wel oké en we bleven strijden, al was het niet genoeg voor vandaag.
Inmiddels staan we met 8 punten op een gedeelde 3e plaats met Vitesse en heeft Merwede 1 punt minder. Ook onderin is het spannend want de onderste 3 ploegen hebben allen 4 punten en kijken voorzichtig naar de middenmoot.
Volgende week de laatste wedstrijd van de eerste helft van de veldcompetitie en wel uit tegen Kinderdijk in Alblasserdam. De heenwedstrijd was een spannende en werd uiteindelijk met een 15-13 winst voor ons afgesloten. Maar Kinderdijk zit in een goede vorm en het zal een lastige uitwedstrijd worden. We gaan voor een beter resultaat dan vandaag. Aanvang : 15.30 uur.