Het eerste gedeelte van het veldseizoen zit er bijna op. Nog een paar trainingen komende week en een aantal teams nog wedstrijden doordeweeks en zaterdag, en dan starten we in de week van 1 november in de zaal met trainen. Wie naar het herfstweer van afgelopen week kijkt kan bijna niet wachten tot we naar de zaal gaan, veel ploegen hadden geluk met trainen (droog, maar wel windering), maar niet allemaal. Naar de zaal betekend ook het verruilen van ons complex met de zaal, waarbij Sporthal Rhoon een hele nieuwe kantine heeft gekregen. De zaal en kleedkamers zijn ongewijzigd, maar veel andere dingen zijn vernieuwd aangezien de sporthal nu aan het gemeentehuis vastzit.

Vrijwilligers

Nu we naar de zaal gaan hebben we iets minder vrijwilligers nodig, de schoonmaak is minder nodig, de bardiensten hoeven we zelf niet in te vullen. Maar er zijn nog genoeg vrijwilligerstaken die gewoon doorgaan, zoals de trainers/coaches die 2 a 3x per week op het veld staan, de wedstrijden die gefloten moeten worden op de zaterdagen, de diverse commissies waarvan de taken doorlopen, zelfs op ons eigen complex zal de klus/onderhoud commissie nog door gaan.

Nogmaals bedankt aan iedereen die zich voor RWA in zet!

Wedstrijdsecretariaat

Dan even een commissie die ik wat extra aandacht wil geven. Wat een blessures, wat een afwezigen, maar toch hebben ze het weer voor elkaar gekregen. Wedstrijden werden verschoven, prioriteiten werden in overleg met de TC bepaald, spelers die gingen dubbelen (jong en oud), maar ze moeten wel gevraagd worden en dan ook nog ja zeggen. Maar ons wedstrijdsecretariaat heeft de afgelopen puik werk afgeleverd. Ga er maar aan staan, zaterdag 16 oktober door vakantie/blessures konden er bijvoorbeeld bij de senioren 16 heren en 6 dames niet spelen. Hebben de trainers van 1 (Edwin) en 2 (Joost) hun schoenen weer aangetrokken om RWA te helpen.  Chapeau Akke en Jolanda. Daarnaast bedankt voor iedereen die de afgelopen weken reserve wilde zitten/wilde invallen in andere teams.

Ik hoop dat de blessuregolf de komende weken afneemt, want het zijn er wel heel veel. Een trend is er echter ook, want RWA staat hier niet alleen in. Er zijn genoeg nieuwsberichten over fysiopraktijken die volstromen. De veelgehoorde reden….corona….want toen hebben we niet intensief/explosief en wedstrijdgericht gesport. Dus ondanks dat we bijna geen restricties meer hebben, krijgen we toch nog met een na-effect van corona te maken. De competities voor de breedtesport en wedstrijdsport (behalve de topcompetitie) hebben meer dan een jaar stil gelegen. Tuurlijk er is getraind, maar dat was met een lagere intentie dan in training zijn voor wedstrijden op zaterdag. Natuurlijk zijn er altijd blessures, maar er zijn nu blessures bijgekomen die wellicht zonder corona er niet geweest waren. Hierdoor wordt er ook meer gevraagd van degene die fit zijn, en hopelijk blijven die fit en komen er steeds meer terug van blessures ipv dat er blessures bijkomen. Succes voor degene die geblesseerd zijn met herstellen.

 

Activiteiten

Nu de coronaregels een stuk soepeler zijn en hopelijk kan het zo blijven (oplopend aantal besmettingen….) komen er ook een aantal activiteiten van onze supportersvereniging. Jullie hebben ze wellicht al gezien op onze website, social media of via de WhatsApp team apps, maar nog even op een rijtje:

 

De Stand op Maandag @ RTV Albrandswaard

https://www.rtvalbrandswaard.com/

De Stand op Maandag is een radioprogramma op RTV Albrandswaard, waar Jos Vis praat over de actualiteit met gasten uit de politiek en sport.

Maandag 25 oktober van 21.00 tot 22.00 uur zijn Janneke Noordzij en Jan den Arend, beide spelend in RWA 1, te gast. Het radioprogramma is te beluisteren via de website van RTV Albrandswaard maar ook via 107.1 FM frequentie. Ook als je de uitzending gemist hebt en eea terug wilt luisteren dan kan dit via de website van RTV Albrandswaard.

 

Namens het bestuur,

Peter