Op dinsdag 26 oktober kregen wij door dat Henny de Brons op 67-jarige leeftijd plotseling was overleden. Iets wat nog steeds onwerkelijk voelt. Die zaterdag had menig persoon hem nog bij de korfbal gezien. In de ochtend bij de Kangoeroes of in de middag bij RWA 1. Op zaterdag 30 oktober was de uitvaart die zeer druk bezocht was. Een hele mooie dienst waar elke toespraak vertelde wat voor mooi en bijzonder persoon Henny was. RWA is dankbaar voor zijn bijdrage en wij wensen zijn vrouw Joke en zoons Youri en Nils en andere naasten veel sterkte met dit grote verlies.

 

Zaal

Afgelopen week waren de laatste wedstrijden op het veld en afgelopen zaterdag werd daarnaast ook het materiaal naar de zaal gebracht. Vanaf maandag 8 november beginnen de trainingen in de zaal in Portland en vanaf dinsdag 9 november in sporthal Rhoon. Door de hoeveelheid leden die we hebben, maar ook omdat de voorkeur is dat alle jeugdploegen 2x kunnen trainen moeten we uitwijken naar 2 sporthallen en ook naar de maandag en de woensdag. We begrijpen dat dit niet ideaal is, maar we gaan van 4 kunstgrasvelden naar 1 veld in sporthal Rhoon en tweederde veld in sporthal Portland. Het is even schipperen met z’n allen, wat vroeger beginnen, wat later door en soms op een andere avond. Er zijn veel ouders die onderling een rijdienst regelen zodat de kinderen toch kunnen sporten. Op de zaterdagen gaan we ook langer door, waar op het veld de laatste wedstrijd vaak rond 17 uur klaar was, zullen we thuis bij RWA af en toe tot 20a21 uur doorgaan en het kan zelfs voorkomen dat uitwedstrijden nog later klaar zijn.

Het definitieve programma zal naar verwachting dinsdagmorgen 9 november gepubliceerd worden. Het verschuiven van wedstrijden is nagenoeg onmogelijk in de zaal, dus we hopen dat leden/ouders rekening kunnen houden met de wedstrijden. Afwezigheid betekent veelal dat er iemand anders gevraagd moet worden die naast zijn/haar eigen wedstrijd nog een wedstrijd moet reserve zitten en/of spelen. Natuurlijk zijn we blij dat veel leden het ook niet erg vinden om in te vallen, dus bedankt alvast daarvoor.

 

Corona

De voorwaarden waaronder we de zaal in gaan die zullen iets anders zijn dan we een paar weken terug hadden verwacht. De corona besmettingen lopen op en de maatregelen zijn aangescherpt, het mondkapje heeft weer zijn herintrede op veel plaatsen gemaakt, danwel het scannen van de QR code en legitimeren. Daarbij wordt ook de binnensport niet ontzien. In mijn ogen is dit nog steeds beter dan wat we vorig jaar hadden (alleen maar trainen in de zaal, geen competitie en op een gegeven moment mocht binnen trainen ook niet meer). Laten we hopen dat de zaalcompetitie volledig uitgespeeld kan worden,

Als bestuur hebben wij onze vergadering vervroegd naar maandag 8 november om de corona maatregelen verder te bespreken, hebben we de afgelopen week met de gemeente en de sporthalbeheerder contact gehad hierover, zullen wij maandagavond een KNKV webinar volgen en later die avond/dinsdagochtend met het aangepaste RWA corona protocol komen. We begrijpen dat iedereen een eigen mening heeft over de maatregelen, maar we vragen iedereen respectvol met elkaar om te blijven gaan.

 

Namens het bestuur,

Peter