De vraag krijgen om een stukje te schrijven over RWA C2 is leuk, maar waar moet je dan eigenlijk beginnen?

Ten eerste is het belangrijk om te weten dat de C2 een mooie mix is tussen eerste en tweedejaars C-spelers. De eerste twee weken zag je hierdoor dat sommige spelers die net uit de D kwamen dit nog wel een beetje gek vonden om ineens met spelers te staan die een stuk groter waren, maar nu, net voor we de zaal ingaan is dat verschil al een stuk minder zichtbaar.

Aan het begin van het seizoen hadden de spelers nog wat moeite met de spelwijze van de twee, toch wel heel fanatieke, coaches. Waar spelers misschien gewend waren om wat meer de duidelijk optie van altijd een afvang en een aangeef te kiezen moeten spelers nu meer opzoek naar oplossingen zonder een aangeef. Niet altijd makkelijk natuurlijk.

Hieronder volgt even kort overzicht van de personen die deze C2 vormen:

Anne: Anne heeft dit seizoen een aantal wedstrijden moeten laten schieten door blessures. Dit merken wij dan meteen, want Anne is een erg goede korfballer. Anne weet haar tegenstander goed uit te schakelen in de verdediging en weet dit te combineren met mooie passes en zuivere schoten in de aanval.

Ilya: Ilya heeft zich enorm goed ontwikkeld tot nu toe. Verdedigend haalt Ilya er een hoop ballen tussenuit. Aanvallend kan Ilya veel meer dan ze zelf denkt, maar dit gaat steeds beter. Als Ilya nog meer bewust word van haar kansen gaat ze een nog grotere waarde in ons team worden.

Elise: Onze spits. Geef haar geen kansen binnen de 5 meter want dan kan je er een om je oren verwachten. Ze combineert dit met snelheid, wat ervoor zorgt dat ze ook nog eens (ondanks haar niet heel grote lengte) veel haar eigen schot kan afvangen.

Eliza: Onze stille hartwerkende kracht. Loopt heel veel gaten dicht, wat ervoor zorgt dat ons spel steeds door kan blijven gaan. Eliza kan je eigenlijk op alle posities in het veld neerzetten; aanvallen, rebounden, verdedigen, het maakt haar niet uit. Ze is super alround, wat voor ons team heel belangrijk is.

Elise (Truus): Je ziet het goed, wij hebben 2x een Elise in ons team zitten, vandaar dat deze Elise eigenlijk alleen maar Truus genoemd word. Truus is super snel en ziet het spel steeds beter. Truus “vergeet” soms alleen te schieten als ze vrijstaat, omdat ze denkt dat iemand anders dat dan beter kan. Maar ze gaat steeds meer schieten en begint nu dan ook langzaam onze topscoorder te worden.

Yorick:  Waar hij vorig jaar in zijn team een echte spits was, ontwikkeld hij zich dit jaar tot een heer die zowel in de punt kan, als kan rebounden. Yorick is ook heel erg bezig met zijn ontwikkeling en stelt zichzelf duidelijke doelen. Yorick word steeds beter en gaat zich gedurende dit seizoen nog veel meer ontwikkelen.

Tim:. Zeg je fanatisme, dan zeg je Tim. Tim staat zowel binnen als buiten het veld klaar om iedereen binnen het team te helpen. Hij is binnen het veld soms “te” fanatiek en baalt soms als er iets misgaat. Echter Tim is super belangrijk in dit team en dit mag hij soms best wat meer beseffen.

Thomas: Thomas groeit dit seizoen als een malle. Hij is vooral heel goed in het rebounden, “zijn plekkie” zoals hij zelf zegt. Maar geef Thomas niet teveel schotkansen want deze gaat hij er ook steeds beter inschieten. Thomas zal ook niet snel van zichzelf zeggen dat hij het goed heeft gedaan, maar dat mag best wat meer. Wij vinden in ieder geval dat hij het super doet!

Caine: last but not least, Caine. Hoewel Caine af en toe kan doen alsof dingen hem niet uitmaken is hij wel degelijk bezig met wat er allemaal gebeurd. Caine kan veel meer dan hij zelf denkt en kan dit zaal-seizoen vriend en vijand gaan verassen. Met zijn goede schot en lengte gaat hij nog een enorm goede, all-round, heer worden.

Een eervolle vermelding is er voor de C2 ouders, die, of we nu thuis of uit spelen, altijd in grote getallen aanwezig zijn, super!

Groetjes,

Ruben en Luuk

(coaches RWA C2)