Gistermorgen zaten we dankzij “RWA live” en commissie al om 09:00 uur voor de tv naar heuse KORFBAL thuiswedstrijden van “onze eigen” RWA teams te kijken !!!
Al hoe wel ik liever in Sporthal Rhoon had gezeten, kregen we ragfijne, mooie beelden van de wedstrijden binnen en daarom wil ik allereerst mijn grote waardering uitspreken/schrijven voor de mensen en sponsoren die dit hebben mogelijk gemaakt, KLASSE !!!
Om 09:00 uur stonden een drietal wedstrijden in Sporthal Rhoon op het programma;
1) RWA F1-Nieuwerkerk F1: 10-12
Een leuke op en neer gaande wedstrijd, met veel kansen over en weer en die uiteindelijk gewonnen werd door Nieuwerkerk.
Ook met de strafworpronde was Nieuwerkerk net iets gelukkiger; 4-8.
2) RWA E4-Nieuwerkerk E9: 13-1
Het “dartelende” RWA team was duidelijk verder in hun spel, dan Nieuwerkerk en wisten met leuk spel 13 doelpunten te scoren.
In de strafworpronde scoorde Nieuwerkerk net iets vaker 2-4.
3) RWA E3-OZC E2: 8-4.
Ik heb ook hier leuk korfbal gezien, met kansen voor beide teams, waarin Rood Wit Albrandswaard – RWA de overwinning in Albrandswaard hield.
De strafworpronde eindigde in 2-0.
Om 10:00 uur volgden de Kangoeroes en de wedstrijd RWA E2-Maassluis E2; 11-2.
Met leuk en flitsend korfbal, was RWA in deze wedstrijd te sterk voor Maassluis.
In de strafworpronde scoorde Maassluis een doelpunt meer; 7-8.
De Kangoeroes hadden vandaag een erg leuke “Pieter training” over een heel leuk “Pieter train parkoer”, welke speciaal hiervoor bij de “Trainings Piet” opgevraagd was.
Erg leuk ✅ gedaan hoor !!!
Om 11:00 uur volde RWA C2 in “RWA live” met de wedstrijd tegen Vriendenschaar (H) C3.
In een goede eerste helft was RWA beter dan Vriendenschaar en zette een verdiende 5-1 ruststand op het scorebord.
In de tweede helft gaf Vriendenschaar met beter spel weinig weg en eindigde deze wedstrijd met een 7-3 eindstand.
Hierna hadden we andere verplichtingen en heb ik dus niets gezien van;
RWA C3-Excelsior C3: 6-2
RWA D1-KCR D1: 3-5
RWA C1-Weidevogels C1: 6-10
RWA B2-Fortuna/Delta Logistiek B4: 8-10
Halverwege RWA B1-Fortuna/Delta Logistiek kwam ik thuis en schakelde in op “RWA live” en was getuige van een spannend slot.
RWA B1 was terug gekomen van een 4 doelpunten achterstand en de wedstrijd ging gelijk op met Fortuna. Eindstand 14-14.
Goed hoor RWA B1 !!!
RWA 1 en 2 moesten beiden hun meerdere kennen in Albatros 1 en 2
Bij deze wedstrijden hadden we bij “RWA live” zelfs 2 kundige analisten, “Steef en Steef”, of wel “Steef kwadraat”!!! Erg goed gedaan hoor Stefanie van Antwerpen en Steven Huizer !!!
RWA 2-Albatros 2: 20-22
RWA 1-Albatros 1: 20-25.