Competitie

Overal lees je dat sporten/bewegen gezond is, vooral nu ten tijde van corona. Het was dan ook een domper dat we vanaf 29 november na 17 uur niet meer mochten sporten in de sporthal (of andere sportaccommodaties). Natuurlijk mogen we vanaf 5 uur in de ochtend al sporten….maar we zitten nu in de zaal, de zaalruimte is zeer beperkt tot 17 uur en buiten is het bar en boos qua weer. Weinig alternatieven dan alleen op de zaterdagen van 9 uur tot 17 uur. Natuurlijk kan ik de motivatie/beweegredenen er achter plaatsen, maar ik hoop toch echt dat we binnenkort weer na 17 uur mogen sporten.

Vorig seizoen hebben we helemaal geen competitie in de zaal gehad, dit seizoen leek dat gewoon doorgang te vinden. En nog steeds heeft de korfbalbond de hoop dat ergens in januari er een competitie in afgeslankte vorm kan plaatsvinden voor het wedstrijdkorfbal (C1, B1 en 1 t/m 5 bij RWA). Voor de breedtekorfbal (alle andere RWA teams) tellen de wedstrijden wel mee, voor het wedstrijdkorfbal zijn de huidige wedstrijden omgezet naar oefenwedstrijden.

Niets is fijner om met je team te kunnen trainen, toewerken naar de zaterdag waar de wedstrijden zijn. Laten we daarom hopen dat er op dinsdag 14 december tijdens de geplande persconferentie positief nieuws komt. Eén van eerste restricties die minder zwaar zouden worden was sporten (voor jeugd)….tenminste dat bleek uit het debat eind november. Even afwachten of het daadwerkelijk zo zal zijn.

Tot die tijd doet de Technische Commissie haar best om zoveel mogelijk korfballers te laten sporten, maar het probleem is dat we elke zaterdag wedstrijden hadden die na 17 uur pas afgelopen waren. Zowel in Sporthal Rhoon als bij andere verenigingen. Het is daarom schipperen zolang deze regels van toepassing zijn. De regels lopen in ieder geval tot zaterdag 18 december, maar de zaterdagen daarna vallen dit jaar in het weekend. Sowieso geen korfbal op zaterdag 25 december en zaterdag 1 januari. Al naar gelang de regels het toelaten zullen we als RWA kijken of er getraind kan worden, maar de sporthal heeft ook andere activiteiten in de kerstvakantie ingepland, waardoor dit ook beperkt lijkt.

Het zal ook nog afwachten zijn of er dan ook snel weer toeschouwers op de tribune mogen zitten en of de horeca regels (voor de sportkantine) ook soepeler worden. Laten we hopen dat we in 2022 een paar keer een volle tribune kunnen hebben.

Als schitterend initiatief worden alle wedstrijden nu gefilmd en is op zaterdag de livestream te bekijken via www.rwalive.nl. Je kunt voor de livestream een ‘aanmoedigingsboodschap’ kopen en/of doneren voor de livestream. Wij willen de organisatie/filmcrew bedanken voor dit initiatief, en ook alle leden die aanmoedigingsboodschappen hebben gekocht of donaties hebben gedaan. Dit maakt het mogelijk om de wedstrijden uit te blijven zenden.

 

Sinterklaas

Er was al geruime tijd contact met Sinterklaas, zou hij naar RWA komen samen met een paar Pieten? Vorig jaar kon het door corona niet doorgaan…en ook nu gooide corona roet in het eten. Gelukkig wilde de Pieten netzoals vorig jaar langs de huizen van de RWA leden gaan die zich op hadden gegeven. De kinderen werden verrast, kregen een mooi cadeau, mochten nog even op de foto. Bedankt voor de organisatie supportersvereniging.

 

Akkoord van Albrandswaard – akkoordvanalbrandswaard.nl

Woensdag 1 december had ik een virtuele bijeenkomst over het Akkoord van Albrandswaard. Het Akkoord is gericht op bewegen, sport, gezonde leefstijl en cultuur voor alle doelgroepen van jong tot oud. Het doel van het Akkoord is om verenigingen, organisaties en instellingen, eigenlijk alle andere aanbieders van cultuur, sport, welzijn, zorg en onderwijs, bij elkaar te brengen en (meer) samen te werken.

RWA heeft ook het Akkoord ondertekend en we hopen bij te kunnen dragen aan dit doel. Noemenswaardig was het om te horen dat RWA de eerste rookvrije sportvereniging is in Albrandswaard, waarbij de gemeente hoopt dat de andere sportvereniging ons voorbeeld zullen volgen.

 

Namens het bestuur,

Peter