In mijn laatste stukje schreef ik over de coronaregels die op dat moment strikter geworden waren, waardoor de eerdere beperking van binnensporten tot 17.00 uur er overgegaan werd naar helemaal niet meer binnensporten. Buitensporten mocht nog wel tot 17.00 uur en de TC was op dat moment aan het bekijken of we buiten konden trainen, om toch nog sport te kunnen aanbieden. En buiten getraind is er door de meeste ploegen. De E’s en een paar F’s beten het spits af en trainden eind december al op het veld, gevolgd door een paar trainingen begin januari. De training waren in de middag omdat de regels het nog niet toelieten tot na 17.00 uur. Het was koud, maar de trainers probeerden de kinderen te blijven laten bewegen, veelal met oefeningen met bal, om het niet koud te krijgen. Afgelopen week werd er ook volop buitengetraind door de jeugd, want toen mochten we tot 20.00 uur trainen met de jeugdploegen. Afgelopen zaterdag stonden er onderlinge wedstrijden gepland, want het was afwachten of op de dag ervoor er wel versoepelingen voor sporten zouden komen, en zo ja welke. De roep van de sportsector was groot, want sporten/bewegen is belangrijk voor de weerstand. Gelukkig is er geluisterd en mogen we weer volop sporten, ondanks nog een paar beperkingen, want externe wedstrijden zijn nog niet toegestaan. Ik ben vooral blij dat we weer in de avond mogen sporten, want de trainingen bij RWA lopen van 18 uur tot 23 uur.

Doordat het positieve nieuws pas vrijdagavond kwam, zijn de oefenwedstrijden zaterdag op het veld nog doorgegaan om niet de hele planning overhoop te halen. Met zo’n 3 graden buiten petje af voor alle kinderen die daar op het veld stonden. Al zullen zij het misschien wel warmer gehad hebben dan de coaches die langs de lijn stonden. Zelfs de selectie 1 t/m 3 onder aanvoering van Edwin en Joost gingen buiten trainen. Het 4e en 5e daarentegen gingen kijken of de sporthal Rhoon nog goed was en hebben binnen getraind (en ik moet zeggen dat was een stuk aangenamer dan toen ik buiten aan het coachen was).

Komende week gaat er weer normaal getraind worden volgens het eerdere zaaltrainingsschema. Let dus goed op de tijden, welke sporthal/sportzaal, etc. De TC is ook bezig voor onderlinge oefenwedstrijden op zaterdag 22 januari in Sporthal Rhoon. Hoe en wat op zaterdag 29 januari zal nog even afwachten zijn, want de volgende persconferentie is op dinsdag 25 januari.

Als RWA moeten we bij het sporten in de sporthallen blijven voldoen aan de corona spelregels.

 

Corona spelregels voor sport:

Iedereen mag binnen (en buiten) sporten. De volgende regels gelden:

  • Op binnensportlocaties is een coronatoegangsbewijs verplicht voor iedereen van 18 jaar en ouder. Er zijn uitzonderingen [voor vrijwilligers in functie];
  • Alleen onderlinge wedstrijden en trainingen met teams van de eigen club zijn toegestaan;
  • Bij binnen (en buiten) sporten is geen publiek aanwezig;
  • Sportkantines zijn alleen open voor afhaal. à vooralsnog is de kantine in Sporthal Rhoon gesloten;
  • Kleedkamers, toiletten en douches zijn open à de douches in Sporthal Portland zijn nog wel gesloten;
  • Sporten in groepsverband is toegestaan;
  • 1,5 meter afstand houden is niet verplicht bij wedstrijden en trainingen als dat door de aard van de sport niet mogelijk is;
  • Houdt u aan de basisregels om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan;
  • Er is geen beperking in de groepsgrootte bij binnen- of buitensport of sporten in de openbare ruimte.

 

Laten we hopen dat er eind januari nog meer positief nieuws komt en dat het spelen van wedstrijden tegen andere verenigingen weer toegestaan is.

 

Namens het bestuur,

Peter