De afgelopen week was in het nieuws te zien dat het aantal mensen met corona aan het toenemen is, en dat was afgelopen zaterdag te merken bij RWA. De wedstrijden van de E5-F1, E1-E2, D1-D2 en C3-B2 lagen er uit omdat er te veel spelers corona(klachten) hadden en/of familieleden die dat hadden. Ook bij alle andere wedstrijden waren er een aantal afwezig hierdoor, maar die konden met diverse invallers wel door gaan. Laten we hopen dat iedereen snel weer hersteld is van de corona(klachten) en geen blijvende klachten er aan over zal houden.

Er waren dus afgelopen zaterdag ook wel wat vragen over wanneer wel en wanneer niet naar RWA komen. Er is niet een aparte beslisboom voor sporten, maar het beste is om de leidraad van BOINK te volgen (voor kinderen t/m groep 8) en/of de quarantainecheck van de Rijksoverheid in te vullen.

BOINK: https://www.boink.info/beslisboom

Quarantainecheck: https://quarantainecheck.rijksoverheid.nl/

Als hieruit blijkt dat je in thuisquarantaine moet, dan verwachten wij dat je dus ook niet naar de korfbal komt.

Wellicht dat de regels aanstaande dinsdag weer anders zijn als de persconferentie geweest is, maar dan verwacht ik dat zowel de beslisboom als de quarantainecheck geüpdatet zullen worden.

 

Trudy Burger

Afgelopen week bereikte ons het trieste nieuws dat Trudy Burger is overleden. Trudy is in 1975 gaan trainen bij toen nog KV Poortugaal op het veld. Naderhand is zij naar de recreanten in de gymzaal Poortugaal gegaan (een groepje senioren die daar op donderdag een uurtje trainde). Trudy en haar man Leo zorgden altijd voor de thee. Toen de gymzaal Rhoon gerenoveerd werd en er minder sporthal ruimte was in Albrandswaard hebben zij een aantal maanden samen met De Pion in gymzaal Poortugaal getraind. Toen de nieuwe gymzaal Rhoon geopend werd zijn de leden die er toen nog waren overgestapt naar De Pion. En ja 2x in de week trainen was niets te veel voor Trudy.

Zelfs hardlopen daar genoot ze van. De recreanten ging nog geregeld een weekend weg en dan was Trudy ook in deze weekenden altijd vroeg op en verzorgde dan het ontbijt. Helaas is zij op 70 jarige leeftijd overleden. Groot gemis voor Leo, kinderen, kleindochter, en verdere familie. Zeker ook voor de Blokrecreanten.

Namens het bestuur,

Peter