Nadat vorige week de competitie voor het breedtekorfbal weer was begonnen, begon afgelopen zaterdag ook weer de competitie voor het wedstrijdkorfbal. Wat daarnaast heel fijn om te zien was, was dat we weer toeschouwers op de tribune hadden zitten. Heerlijk om te zien dat de vaders, moeders, opa’s, oma’s, broertjes, zusjes, etc. weer welkom zijn om naar de teams te kijken en de kinderen aan te moedigen. Dat is toch wel iets dat bij sport hoort en wat we zeker gemist hebben.

Dat de competitie hervat kan worden voor het wedstrijdkorfbal, betekend ook dat we langer in de zaal door gaan. De competitiewedstrijden gaan nu door tot zaterdag 2 april en dan volgen er nog beslissingswedstrijden op 9 en 16 april. We zullen dus iets later terug naar ons complex aan de Landweg gaan, wat de impact (uitloop) op de veldcompetitie zal zijn en eventuele impact op verenigingsactiviteiten zoals het priktoernooi is nog afwachten.

Ik heb ook begrepen dat de eerste aanzet voor het RWA Pinksterkamp gemaakt gaat worden. Deze is door corona de afgelopen 2 seizoenen niet doorgegaan, hopelijk is het dit seizoen wel mogelijk. Dus blokkeer alvast het Pinksterweekend (vrijdag 3 juni tot en met maandag 6 juni) in de agenda.

Aanstaande zaterdag hebben we ook weer een vol programma van 9 uur tot 20 uur, genoeg wedstrijden om weer te komen kijken. Daarbij speelt ook RWA 1 thuis om 17.15 uur. Het euvel daar gaat alleen zijn het maximaal aantal toeschouwers dat op de tribune mag plaatsnemen. De corona regels zorgen ervoor dat we nu ongeveer 1/3 van de tribune capaciteit mogen gebruiken. Dat is voor nagenoeg alle wedstrijden geen probleem, echter dat betekend ook dat er tijdens RWA 1 maar ~70 toeschouwers op de tribune mogen zitten. Hierdoor hebben we jammer genoeg tegenstander KOAG al laten weten dat we zaterdag alleen RWA toeschouwers kunnen toelaten.

Hopelijk is er bij het volgende weegmoment op 15 februari meer ruimte en kunnen we tijdens de wedstrijd RWA 1 – Tjoba 1 op 19 februari meer toeschouwers toelaten op de tribune.

Tot in de sporthal!

Namens het bestuur,

Peter