Verslag van onze hoofdtrainer Edwin Jansen
Na maanden geen competitie hebben kunnen spelen en alleen in de zaal wat oefenpotjes te hebben gespeeld ging afgelopen weekend dan eindelijk de zaalcompetitie van start. Wel in een afgeslankte vorm maar het ging weer eens ergens om. En zelfs weer voor het eerst met wat publiek. Omdat dit beperkt mocht was er ook nog een livestream die goed bekeken is.
Fijn was dat er weer wat mensen terug zijn na lange afwezigheid. Zo waren Jan den Arend en Lisanne Noordzij er weer bij. Wat ruimer in de mensen geeft weer meer mogelijkheden en zou zelfs deze wedstrijd de sleutel van de winst bleken.
Normaliter is Albatros uit altijd hectisch met overvolle tribunes en veel herrie. Dit viel nu natuurlijk mee en konden we elkaar gewoon goed verstaan verdedigend.
En dat bleek ook goed te gaan aan beide kanten. De aanvallers hadden het moeilijk om de korf te vinden door enorm veel verdedigende pressie aan beide kanten. De eerste helft was Albatros de bovenliggende partij qua scores. Mede doordat RWA 3 strafworpen mistte. Het spel was gelijkwaardig en de rust werd dan ook terecht met een 6-6 stand behaald.
Het was tijd voor wat omzettingen en deze pakten na de rust voor ons erg goed uit en we pakten de voorsprong steeds met 2 punten verschil. Maar de ploegen bleven aan elkaar gewaagd en het gat werd nooit groter dan die 2 punten verschil. De thuisploeg pakte bij 14-13 en 15-14 zelfs de voorsprong.
Echter bleven we mentaal sterk en stond er sinds lange tijd weer een echt team die onverzettelijkheid uitstraalde. En in de laatste 3 minuten trokken we de wedstrijd naar ons toe. Albatros mistte de 2e helft 2 strafworpen maar de uiteindelijke 15-17 overwinning was verdiend en smaakte heerlijk na afloop.
Wel een smet op de overwinning was de vervelende blessure van Daan Prikker vlak voor tijd. Het zal nog moeten blijken wat het definitief is maar ben je net weer wat completer dan is dit weer een teleurstelling.
Maar deze winst is lekker en pakken ze niet meer af. Bedankt voor het meegereisde publiek en laten we volgende week thuis er met weer het maximaal aantal mensen aanwezig zijn!!!!
Dan spelen we thuis na het 2e om 17.15 tegen favoriet KOAG.