*Let op!* Aanstaande zaterdag geldt nog steeds dat voor toegang tot de sporthal een geldig CTB (QR-code) nodig is voor iedereen van 18 jaar en ouder. Vergeet ook je legitimatie niet mee te nemen. Bij de toegang tot de sporthal zal netzoals de afgelopen zaterdagen een beveiliger staan die hier op controleert.

Gisterenavond zijn tijdens de persconferentie een groot aantal versoepelingen in het coronabeleid aangekondigd, “Alles kan weer open in 3 stappen”. Enorm fijn! Want hierdoor krijgen we als sport nog wat meer ruimte.

De eerste versoepelingen die betrekking hebben op sporten zijn geldig *vanaf vrijdag 18 februari*:

  • Kantine hoeft niet meer te sluiten om 22:00 uur, maar mag tot 01: 00 uur open. Het is uiteindelijk aan de sporthalbeheerder wanneer hij de kantine sluit, maar het zou de mogelijkheid moeten geven dat na de trainingen van RWA 1 en 2 op de dinsdagen en donderdagen er nog een drankje gedaan kan worden in de kantine.
  • In de sporthal is een vaste zitplaats, het dragen van een mondkapje en het houden van 1,5 meter afstand *niet* meer verplicht.
  • De toeschouwers capaciteit van de tribune en de kantine is minder dan 500 mensen en derhalve ook daar *geen* restrictie meer voor een vaste zitplaats of mondkapje.
  • Het isolatieadvies na een positieve test wordt ingekort naar 5 dagen, mits iemand 24 uur geen klachten meer heeft.

 

*Vanaf vrijdag 25 februari*:

  • Geen CTB meer nodig voor toegang tot de sporthal (capaciteit is minder dan 500 mensen).