Verslag van onze hoofdtrainer Edwin Jansen
Afgelopen weekend was het de taak om na de goede en knappe uitwinst bij Albatros, nu thuis goed voor de dag zien te komen voor het zo gemiste thuispubliek. Op voorhand een lastige kluif als titelfavoriet KOAG langskomt.
Een tegenstander waar op het veld ruim van verloren werd en zij ook daar de koploper zijn.
Na een uitgebreide analyse werden de taken door het team fantastisch uitgevoerd. KOAG kon moeilijk omgaan met de verdedigende pressie en kwamen erg moeilijk tot scoren.
Deze manier van verdedigen kost nu nog erg veel kracht en gaat soms ten koste van de scherpte in de afronding. Maar die inhoud wordt vanzelf beter.
Wij startten qua score prima en na 16 minuten β€˜zuivere’ speeltijd stond het 4-0. De gasten wisten toen pas voor het eerst te scoren.
Helaas hadden we in die beginfase al een grotere tik moeten uitdelen wat niet gebeurde en het resultaat was dat KOAG beter in de wedstrijd kwam.
Uiteindelijk werd de rust bereikt met een magere 6-6 stand.
Na de rust waren het de gasten uit Krimpen aan den IJssel die de score opende en in de eerste 10 minuten het heft in handen namen. Gelukkig bleven we mentaal sterk en rustig en bleven we aanhaken.
En met nog 13 minuten te gaan (13-14) pakten we het weer over en hielden we het wederom verdedigend 10 minuten knap dicht om zo naar een 18-14 voorsprong te gaan. Het leek de genadeklap maar tot 18-17 kwam KOAG nog terug alvorens we het echt beslisten en de uiteindelijke verdiende 20-17 overwinning behaald hadden.
Een mooi resultaat en en echte teamprestatie als je ziet hoe de ploeg dit heeft gedaan. KOAG op 17 doelpunten houden is echt knap en dit geeft een goed gevoel met als gevolg 4 punten uit 2 wedstrijden. Oftewel een topstart!
Ook de wisselwerking met het publiek was er weer eindelijk en dit hielp zeker mee. Superfijn en hopelijk kunnen we dit komende zaterdag thuis wederom herhalen als het Zeeuwse Tjoba langskomt. Aanvang dan 17.25 uur na het 2e.
Publiek bedankt voor afgelopen zaterdag en wees er tegen Tjoba weer bij maar dan met nog meer! πŸ‘πŸ»πŸ˜ƒπŸ’ͺ🏻