Verslag van onze hoofdtrainer Edwin Jansen
Gisteren was het dan eindelijk zo ver. De inhaalwedstrijd thuis tegen Tjoba uit Goes. Natuurlijk vervelend voor de gasten dat zij doordeweeks een flink stuk moeten rijden. Plan was om vanaf het begin toe te slaan na hun lange autorit. Echter verteerden zij deze rit erg goed bleek later. Bij RWA ontbrak nog steeds de geblesseerde Daan Prikker en de afwezige captain Rick van Rossen. Zo was er een basisplaats voor Sjeng Spruijt die een belangrijke rol zou gaan spelen.
De start was goed. Een goede lange aanval die snel resulteerde in een goal en snel daarna viel ook de 2-0. Maar zoals gezegd Tjoba was ruim op tijd aanwezig en had geen zware rit in de benen. Ze haakten gelijk aan op 2-2 en liepen vlak daarna zelfs uit naar een 3-6 voorsprong. Mede door hun aanvoerder die direct wat β€˜koekjes’ uitdeelde en de toon was gezet. Echter heeft RWA al vaker laten zien dat het goed met tegenslagen om kan gaan. En binnen 7 minuten werd de achterstand weer ongebogen naar een 8-6 voorsprong.
De ploegen waren erg goed aan elkaar gewaagd. Via 9-9 werd de ruststand bereikt bij een nipte 10-9 voorsprong voor de thuisploeg.
We waren vooral niet scherp verdedigend rond de korfzone. Te veel korte kansen tegen en anticipeerden niet goed op de druk naar binnen. Zaak om dit 2e helft beter te doen.
Ook de 2e helft startte we goed en werd de eerste goal gescoord door gelegenheidscaptain Jan den Arend.
Echter zoals gezegd waren beide aan elkaar gewaagd en scherp in de afronding. Het rendement van de gasten was echt hoog te noemen. Zeker de invallende heer die 5 op 6 schoten raak mikte.
Ondanks dat we in de 2e helft nooit achter hebben gestaan, konden we nooit het gat groter dan 2 punten krijgen mede door wat aanpassingen van Tjoba.
En juist op dat moment stond Sjeng op en trok de wedstrijd naar ons toe. Want bij een 21-21 stand scoorde hij 2 mooie goals (in 2e helft scoorde hij totaal 4x) en beslisten we 4 minuten voor tijd de wedstrijd. Want direct daarna scoorden we weer en hadden we eindelijk Tjoba in de touwen liggen.
Via 26-22 werd de eindstand uiteindelijk 27-23.
Verdedigend zeker niet onze beste wedstrijd maar we compenseerden dit keer door scherp in de afronding te zijn. Een mooie teamprestatie en mooi dat iedereen op het scoreformulier staat.
We hebben als team genoten van de volle tribunes en mooi te zien dat er zo veel mensen doordeweeks ons zijn komen steunen. Echt top en bedankt weer hiervoor!πŸ˜ƒπŸ‘πŸ»
We zijn halverwege de competitie en we hebben de heenwedstrijden bijzonder goed doorstaan.
A.s. zaterdag begint de terugronde en we startten direct met de returnwedstrijd tegen Tjoba. Dit zal een pittige en lastige wedstrijd worden gezien gisteravond. Maar we kijken er naar uit om wederom de degens met hen te kruisen.
Aanvang wedstrijd 18.30 uur in recreatiecentrum Omnium in Goes.