U ziet het vast wel eens voorbij komen; Namens het TC, in samenwerking met het TC, … Maar uit welke mensen bestaat deze groep eigenlijk? In Meet the TC vertellen wij kort wie wij zijn:

Jolanda

Op mijn vijfde ben ik lid geworden van de toenmalige dorpsclub RWR te Rhoon. Inmiddels is deze clu

b al vele jaren geleden succesvol gefuseerd met KV Poortugaal tot de mooie club RWA die wij nu met elkaar zijn. Bij RWA heb ik na de jeugdjaren een aantal jaren in de selectie mogen korfballen en veel vrienden gemaakt.

Inmiddels zit ik alweer een paar jaar in de TC van de club, waar wij het korfbal klimaat binnen de vereniging met een klein groepje enthousiaste mensen zo warm mogelijk willen houden. Ook ben ik de afgelopen jaren redelijk fanatiek trainer en coach van diverse jeugdteams geweest, op dit moment samen met Rogier van de D1. Omdat mijn beide kinderen met veel plezier korfballen bij RWA ben ik ook regelmatig trotse moeder op de tribune of langs het veld.

Voor mijn werk voorzie ik met mijn Solfood collega’s de mensen in Albrandswaard en omstreken graag van lekkere belegde broodjes en mediterraanse hapjes.

Ton

Dit jaar ben ik alweer bijna 20 jaar actief binnen RWA. De laatste 15 jaar ben ik actief binnen de TC, met een kleine pauze van 3 jaar, maar vorig jaar weer gevraagd om te assisteren met de communicatie met de KNKV. Tijdens de wedstrijden van 1 en 2 ben ik samen met Joke de persoon achter het twitter – account van RWA. Daarnaast sta ik graag op de tribune om de wedstrijden van mijn dochter te zien.

In het dagelijks leven ben ik verantwoordelijk voor de fabrieksautomatisering bij een groot petrochemisch bedrijf. Beide taken brengen hun eigen verantwoording met zich mee en zijn dingen die ik graag doe en voorlopig nog wel wil blijven doen.

Joyce

Mijn naam is Joyce Alkemade, moeder van Tim en Isa. Onze kinderen korfballen vanaf de E-tjes. Ze spelen nu met veel plezier in de C.

Zelf heb ik helemaal geen korfbal achtergrond. Mijn bijdrage in de TC is dan ook bescheiden. Ik plan 3x per jaar de oefenwedstrijden. Door intensief contact met andere verenigingen probeer ik iedere keer weer een leuke match te vinden, rekening houdend met de speelsterkte van de teams.

Marlene

Ik heb 20 jaar in de selectie gespeeld van eerst KV Poortugaal en daarna RWA. Ondanks dat ik al jaren gestopt ben al speelster, blijft korfbal mijn favoriete sport. Dat is de reden dat ik ja heb gezegd toen een aantal jaar geleden mij gevraagd werd of ik interesse had om in de TC plaats te nemen. Nooit eerder heb ik geweten hoeveel werk hier wordt verricht om iedereen te kunnen laten spelen. Teams indelen, trainers zoeken en begeleiden, veel administratieve handelingen met de KNKV regelen voordat er wedstrijden gespeeld kunnen worden, oefenwedstrijden regelen en nog veel meer. Ik probeer mijn steentje bij te dragen op het administratieve vlak.

In het dagelijks leven werk ik in het onderwijs. Ik ben adjunct-directeur en leerkracht bij OBS Valckesteyn. Daarnaast ga ik graag wandelen met mijn hond Bowie, waarbij ik regelmatig bij een wedstrijd van RWA beland.

Luuk

Mijn naam is Luuk van der Steen, 22 jaar en momenteel speel ik in het 3e van RWA. Daarnaast coach en train ik al een aantal jaar meerdere jeugdploegen waarbij ik dit jaar, samen met mijn vaste medecoach Ruben Keemink, de talenten van de C2 naar een hoger niveau hoop te tillen. Af en toe organiseer ik een activiteit op de club, maar ik geniet ook van het kijken naar een korfbalwedstrijd.

Buiten de korfbal om ben ik student commerciële economie aan de Hogeschool Rotterdam. Samen met Jelle Noordzij ben ik een eigen bedrijf gestart: Your Brand Marketing.

Heb je vragen of wil je iets kwijt, ik ben altijd in voor een praatje. Spreek mij vooral aan als je mij ziet op de korfbal.

Lenie

Mijn naam is Lenie Dijkshoorn, 26 jaar oud en speelster in de selectie van RWA. Door mijn moeder, Akke Dijkshoorn, werd ik al vroeg besmet met het korfbalvirus. Ik speel vanaf mijn 4e bij RWA, met een korte tussenstop van 4 jaar bij Sporting Delta in Dordrecht. Sinds 5 jaar ben ik met heel veel plezier weer terug bij RWA. De afgelopen jaren heb ik vooral de A – jeugd gecoacht, wat ik met heel veel plezier heb gedaan. Afgelopen seizoen ben ik gevraagd om deel uit te maken van de TC.

In het dagelijks leven werk ik fulltime als leerkracht van groep 6 op IKC Kethel te Schiedam. Ik woon in het mooie Vlaardingen met een goede vriendin en mijn kat Murphy. Als hobby rijd ik motor en ga ik graag op reis.