Ik kwam er zojuist achter dat het al weer een maand geleden is dat er een stukje vanuit het bestuur geplaatst was op de website, er zat natuurlijk de voorjaarsvakantie tussen waarbij de kinderen vrij waren en waarschijnlijk een aantal van onze leden ook heerlijk op vakantie geweest zijn. Ook was er in de voorjaarsvakantie een ‘Throw in the Dark’ georganiseerd in sporthal Rhoon waarbij ik zelf door vakantie jammer genoeg niet aanwezig kon zijn, maar begreep dat het een geslaagde en gezellige avond was. Dit was ook de eerste activiteit nu de coronaregels zo goed als verdwenen zijn. De CTB was per eind februari vervallen en ook konden wij wij weer onbeperkt toeschouwers op de tribune hebben, het mondkapje is in de sporthal ook niet meer nodig. Daarnaast zijn er afgelopen week nog verdere versoepelingen geweest (en vervallen sommige maatregelen per 23 maart).

Wat echter nog wel van toepassing is dat bij klachten spelers thuis moeten blijven, zichzelf moeten testen en in het ergste geval niet kunnen sporten. Hierdoor is het voorgekomen en kan het voorkomen dat wedstrijden niet doorgaan, verplaatst worden of dat spelers gevraagd worden bij andere ploegen in te vallen/reserve te zitten. Het is een hele klus voor het wedstrijdsecretariaat, maar in de meeste gevallen lukt het om de ploegen toch te laten spelen. Dank aan het wedstrijdsecretariaat, maar ook dank aan iedereen die de andere teams wil helpen door mee te spelen/in te vallen/reserve te zitten.

Kampioenen

De zaalcompetitie voor de breedtekorfbal eindigt met ploegen die niet hetzelfde aantal wedstrijden gespeeld hebben, waardoor het soms lastig in te schatten is wie nu wel niet kampioen zijn geworden. Soms meer gespeeld maar toch eerste, of minder gespeeld, geen eerste, maar minder verliespunten. Dus ja, wanneer ben je eerste en wanneer niet. Wat mij betreft het meest gunstige scenario dat van toepassing is.

In ieder geval is afgelopen weekend RWA E2 kampioen geworden, Maassluis kan nog gelijk komen, maar en gedeeld eerste worden, maar het onderling resultaat is in het voordeel van RWA E2. Het is altijd leuk om te zien als kinderen kampioen worden. De blijdschap bij en trots van de spelers, het feestelijk eten van de taart in de sporthal, ouders die nog een aandenken regelen voor de kinderen. Mogen er nog maar vele ploegen kampioen worden!

RWA 6 is ook een soort van kampioen, qua punten kunnen ze niet meer ingehaald worden omdat de andere ploegen minder wedstrijden gespeeld hebben, maar qua verliespunten zou het nog anders kunnen lopen. Gewoon de laatste 2 wedstrijden winnen en dan is het overduidelijk!

RWA C3 is ook goed op weg, en RWA E1 zal waarschijnlijk ook bovenaan de poule eindigen.

Over kampioenschap gesproken, RWA 1 stond er tot afgelopen zaterdag ook goed voor, maar door een behoorlijk aantal corona gevallen de afgelopen 2 weken merkte je zaterdag dat het team niet fris was. Daar maakte KOAG goed gebruik van, die zeker de eerste 45 minuten zeer scherp was. Nog steeds heeft RWA 1 het zelf in de hand om een play-off voor promotie te spelen. Aanstaande zaterdag om 16:25 uur thuis tegen Albatros 1. Ik hoop op een volle tribune. De F en E jeugd hebben in ieder geval met de spandoek-avond gezorgd voor nieuwe spandoeken.

Meet the….

Eerder dit seizoen hebben een aantal ploegen zijn voorgesteld (als eerste in oktober de C3 gevolgd door de E2, B1, F3, E5, D2, F2). En afgelopen week was daar “Meet the TC” waarbij onze Technische Commissie leden zicht voorstelden aan de vereniging. Voor een gedeelte van de vereniging was dit waarschijnlijk al bekend, maar zeker niet voor iedereen. De TC staat voor de ruggengraat van onze vereniging, zonder TC gebeurt er weinig. Geen ploegindeling, geen opgave richting de bond (en dus geen competitie), geen trainingsschema, geen oefenwedstrijden programma, geen trainers, etc. etc.

Welke teams en/of commissies volgen er?

Zaal of veld?

De komende periode gaat wellicht ook een wat vreemdere periode worden waarbij het zou kunnen dat we zowel op het veld (trainen en oefenwedstrijden) als in de zaal (trainen en competitiewedstrijden) bezig zijn. Voor een aantal ploegen zit de zaalcompetitie er na afgelopen weekend al op (F1 & E2), voor sommige eindigt deze op zaterdag 26 maart, maar voor nagenoeg alle ploegen is dit klaar op zaterdag 2 april. Echter daarna volgen er voor sommige senioren wedstrijdkorfbal ploegen nog beslissingswedstrijden voor promotie of degradatie op zaterdag 9 & 16 april. De huidige verwachting is dat RWA 1, 2 en 5 zich nog op moeten gaan maken voor extra wedstrijden.

Let dus goed op de informatie die tzt zal volgen vanuit de TC en/of trainer(s).

Bestuursvergadering

Om de 1,5 maand vergaderen wij als bestuur en aanstaande maandag 21 maart hebben wij een nieuwe bestuursvergadering. Ondanks dat we dit in klein comité doen kunnen leden altijd punten in brengen/vragen stellen waarop wij als bestuur of de verantwoordelijke commissie dan terugkoppeling zal geven. Uiteindelijk blijft RWA een sportvereniging die draait op vrijwilligers, en het is dus ook ‘voor, door en met leden’.

Namens het bestuur,

Peter