Verslag van onze hoofdtrainer Edwin Jansen
Dit weekend was het do or die voor de selectie van RWA. Als eerste mocht RWA 2 de strijd aan gaan met Albatros 2. Na de heenwedstrijd verloren te hebben en gezien de stand moest RWA 2 met 6 goals verschil winnen om zich veilig te spelen in deze laatste wedstrijd. Een mindere uitslag zou play offs om degradatie opleveren. En direct werd duidelijk gemaakt dat iedereen hier voor ging. Het leek onmogelijk maar met een ruststand van 3 punten voorsprong leek het mogelijk. En zo waar geschiedde. In de laatste seconden scoorde Maikel Zwets de 20-14 binnen en werd het doel bereikt. Heerlijk om op deze manier handhaving veilig te hebben gesteld.

Vervolgens mocht het vlaggenschip tegen directe concurrent Albatros. De heenwedstrijd werd wat verrassend gewonnen met 15-17. Nu zou een punt voldoende zijn om juist wel play offs te halen om zo om promotie te mogen spelen. De start was erg slecht en het spel was aanvallend van onze kant bedroevend. Echter doordat we onze verdediging goed op orde hadden kwamen de gasten niet verder dan een maximale 4-7 voorsprong. Maar door een omzetting en vooral veerkracht haakten we voor de rust nog aan en werd de rust bereikt met een magere 7-7 stand.

De 2e helft werd het spel wat beter en werden aanvallend minder fouten en betere keuzes gemaakt.
We controleerden de wedstrijd nu wel al konden we niet echt uitlopen.
Bij een 12-10 stand leken we het te gaan beslissen, echter gaven de gasten nog 1 keer alles om te winnen. En het publiek kreeg schrik toen Albatros weer op 12-14 voorsprong kwam. Het zou toch niet alsnog mis gaan?

Maar zoals zo vaak gebleken staat er bij RWA echt 1 team, echt 1 selectie die met zā€™n allen sterk zijn, elkaar helpen en tegenslagen weten te overwinnen.

En met nog 2 minuten te gaan kwam RWA weer op 15-14 voorsprong en was het klaar. Jammer dat in de laatste halve minuut toch nog de gelijkmaker viel maar de 15-15 eindstand was voldoende om ons te plaatsen voor de play offs om promotie.
Nu al een mooi resultaat wat op voorhand niet direct verwacht werd.
Volgende week nog de inhaalwedstrijd tegen onze vrienden van Tjoba spelen in Goes, maar heerlijk dat die wedstrijd nu niet meer belangrijk is. Al is de motivatie erg groot om daar te winnen.

9 en 16 april zijn de data van de play offs en daar werken we nu naar toe.

Gisteren weer fantastisch thuispubliek die met slingers, trommels, spandoeken en veel herrie ons hebben geholpen naar het benodigde resultaat.

Iedereen bedankt voor alle inzet en tot snel weer bij de volgende šŸ‘šŸ»šŸ˜ƒšŸ„³šŸ’ŖšŸ»