Verslag van onze hoofdtrainer Edwin Jansen
Afgelopen weekend was de laatste competitiewedstrijd van dit zaalseizoen. Waar vorige week het toetje, de play offs, al waren bereikt, was de ploeg erg gemotiveerd om het Zeeuwse Tjoba te willen verslaan. De uitslag zou geen invloed meer hebben op de eindrangschikking, maar mede door wat onvriendelijkheden de laatste weken onderling, stond de wedstrijd toch op scherp. We waren net in de sporthal gearriveerd en de eerste vervelende opmerkingen richting onze spelers werden al gemaakt.
Maar we wisten dat dit kon gebeuren en waren goed voorbereid. Ook in de wedstrijd waren we er direct goed bij maar dit gold ook voor de thuisploeg die wat recht wilde zetten tegen ons.
Na 10 minuten namen zij dan ook een 6-3 voorsprong. Echter, waar het de laatste weken aanvallend wat moeizamer ging, waren we nu aanvallend prima op dreef. En na 20 minuten hadden we het heft goed in handen genomen (9-14). De rust werd bereikt met een 13-15 stand.
Na de rust pakten we direct de draad weer goed op en bouwden we onze voorsprong uit naar een 14-21 en 16-23 stand. Met nog 7 minuten te gaan leek het een zeer ruime winst te gaan worden. Maar mede door 2 goede wissels gaf Tjoba nog wat tegengas en kwamen zij zelfs 2 minuten voor tijd tot op 2 punten.
Maar het was duidelijk dat wij deze wedstrijd niet wilden en konden verliezen. En de overwinning is ook nooit in gevaar geweest want we antwoordden steeds op een goed moment. Uiteindelijk was het slotakkoord voor RWA en werd de eindstand bepaald op 24-28.
Een zeer goede wedstrijd en mooi om te benoemen is dat alle spelers/speelsters ten positieve op het scoreformulier kwamen.
Qua niveau haalde iedereen een ruim voldoende of goed. Prettig om zo richting het toetje te gaan.
Want de komende 2 weken staan in het teken van de play offs om promotie. De tegenstander is Kinderdijk geworden. Een ploeg die goed in vorm is en wel favoriet zijn. Echter zijn we goede bekenden van elkaar en weten we alles van elkaar.
Dit seizoen hebben we al 4 keer tegen elkaar gespeeld. Beide ploegen wonnen een oefenwedstrijd en een competitiewedstrijd.
Zaterdag 9 april zal er eerst in Alblasserdam gespeeld gaan worden. Tijdstip zal morgen waarschijnlijk bekend worden gemaakt.
De week daarna, 16 april, zal de return plaats vinden in onze sporthal Rhoon. Tijdstip van die wedstrijd is al bekend en zal al om 12.00 uur zijn. Zet deze dus alvast in de agenda en kom de ontknoping bijwonen.
Supporters, we hebben jullie steun en aanmoedigingen de komende weken hard nodig en dus kom allen.
Naar Alblasserdam wordt de bus geregeld en wees er dus bij. Neem trommels, toeters en bellen mee en maak er een feestje van.