Dat was me wat afgelopen zaterdag, een volgepakte sporthal, de tribunes die uitpuilden met RWA toeschouwers (en ook veel toeschouwers van Kinderdijk), een fantastische show voordat we wedstrijd begon, oplopen in de spotlight waarbij de spelers van RWA 1 werden ondersteund door de E1 & de E2, toen nog een zenuwslopende wedstrijd met aan het eind 2 doelpunten achter met 3-4 minuten te spelen, toen viel de 17-18 en dat was een opluchting voor RWA (en mokerslag voor Kinderdijk) en daarna zelfs de 18-18! De beloning PROMOTIE NAAR DE OVERGANGSKLASSE!!!!!

Zoals ik zaterdag al zei na de wedstrijd, de play-off wedstrijden halen was al ‘slagroom op de taart’ en uiteindelijk de play-off in het voordeel van RWA beslissen was nog eens de ‘kers op de taart’. Hadden we het als doelstelling met RWA om te promoveren? Nee, dat niet, we hebben altijd gezegd dat we een stabiele eerste klasser willen zijn, echter met waar mogelijk een uitstapje richting de overgangsklasse. Die mogelijkheid deed zich nu voor en dan is het mooi en fijn om te zien dat het ook gehaald is. We zullen nu volgend seizoen aan de bak moeten om proberen in die overgangsklasse te blijven. Dat zal niet makkelijk zijn, maar ook zeker niet onmogelijk. Het was in ieder geval heel fijn om te zien dat ons 2e, die veel geteisterd was door geblesseerden, zich op eigen kracht veilig had gespeeld. Voor RWA 1 is het de vraag in welke poule je komt (al verwacht ik dat dit de poule is met veel ploegen in onze regio – ondermeer Vriendenschaar (H), Sporting Delta, Valto, Fortis, ONDO (M) en KOAG) en hoe sterk deze tegenstanders zijn. Maar een aantal van deze ploegen hebben we de afgelopen jaren in oefenwedstrijden en/of competitie tegen gespeeld. Daarnaast is onze regio een sterke regio. Ook in deze (opgesplitste) 1e klasse zaten ploegen zoals Kinderdijk, Oranje Wit, Merwede en Albatros die in de overgangsklasse waarschijnlijk niet hadden misstaan.

Nu gaan we nog even genieten van de promotie (al wacht aankomende week alweer de start van de veldcompetitie). Nogmaals van harte gefeliciteerd RWA 1, en dank aan alle toeschouwers die er afgelopen zaterdag waren om RWA 1 naar de overwinning te schreeuwen.

Verduurzaming

Zoals in het vorige stukje aangeven waren wij als vereniging uitgenodigd om op maandag 11 april een korte presentatie bij Shell te geven (samen met 2 andere verenigingen uit Albrandswaard) met betrekking tot het initiatief “Samen voor een duurzame wijk”. Waar het dan ging om het ontwikkelen en nemen van duurzame maatregelen. Uiteindelijk werd jammer genoeg niet ons project als winnaar geselecteerd (dit was sv Poortugaal en zij krijgen EUR 10.000 voor het plaatsen van zonnepanelen op hun complex). Als RWA krijgen wij toch nog EUR 1.000 en zullen deze duurzaam gaan besteden binnen RWA. Nogmaals bedankt Shell.