Verslag van onze hoofdtrainer Edwin Jansen
Even want langer geduurd dan verwacht maar hier is dan het verslag van afgelopen weekend. Ik moest nog even wakker worden uit de overwinningsroes😇
Zoals bekend was afgelopen weekend the final day voor RWA 1 en werd de return gespeeld tegen Kinderdijk om promotie. Met een mooie uitgangspositie verworven in de eerste wedstrijd (16-21), gingen we met vertrouwen de wedstrijd in. Het kon nog alle kanten op en daarom zou de eerste fase van de wedstrijd belangrijk zijn. De bedoeling was om hun nooit in een goed resultaat te laten geloven en wij speelden puur voor de winst en niet in het hoofd om de voorsprong te verdedigen.
De start was dan ook goed en we kwamen na 6 minuten op 4-1. Echter lagen de gasten zich er niet zo maar bij neer en kwamen beter in de wedstrijd. Gesteund door 100 man eigen publiek pakte het de voorsprong. Na 5-7 bleef dit gat steeds maximaal 2 punten en werd de rust bereikt met een 8-10 stand. We stonden nog aan de goede kant van de marge maar het bleef dus close.
Na de rust direct een goal van Kinderdijk en via 8-11 werd het 9-12. Dit zou het grootste verschil van de wedstrijd zijn.
Maar zoals al vaker gebleken kan dit RWA tegenslagen overwinnen en moeilijke fases doorstaan. We bleven het strijdplan, wat weer goed uitpakte, volhouden en met discipline en vertrouwen namen we het heft weer in handen om weer voor te komen met 14-12. Nog een ruim spannend kwartier brak aan. Tot 16-14 bleven we aan de goede kant van de score en met nog 10 minuten te gaan stond het toch weer helemaal gelijk (16-16).
Er brak toen een 8 minuten doelpuntloze periode aan wat in ons voordeel was. En met nog 3 minuten te gaan stond het 16-18 en bleef het razend spannend. En toch heb ik nooit het gevoel gehad dat we het niet zouden redden en uiteindelijk kwam de verlossing toen routinier Rick van Rossen de laatste 2 goals achter elkaar maakte en met nog 2 minuten te gaan het 18-18 stond.
Het feest op de tribunes was inmiddels al in volle gang want het kon niet meer mis gaan. Kinderdijk moest zijn meerdere erkennen in RWA en de promotie was een feit. Er kwam deze wedstrijd dus geen winnaar maar over 2 wedstrijden hebben we het geflikt. RWA 1 naar de overgangsklasse. Een mijlpaal voor de club!
Veel dank gaat uit naar de organisatie die al 2 weken lang ermee bezig is geweest en het was perfect geregeld. Top!👍🏻
En natuurlijk dank en complimenten naar het publiek en de hele club want het was afgeladen in sporthal Rhoon en jullie maakten er voor ons een feestje van. De kracht van het team, de hele selectie en de club samen, hebben dit resultaat als gevolg gehad. Thnx!💪🏻😃👍🏻
Nu nog even nagenieten en bijkomen van alle feestelijkheden en dan weer op naar het veld. Daar hebben we nog wat punten te pakken. Tot dan weer😃