Verslag van onze hoofdtrainer Edwin Jansen
Na een zeer succesvol zaalseizoen moest de RWA selectie gisteren weer aan het vervolg van het 2e deel van de veldcompetitie en wel tegen Fortis uit in Oost-Souburg.
Nadat het 2e tekort kwam en met een 14-11 nederlaag afrondde, moesten daarna de hoofdmachten.
Waar RWA in de zaal telkens goed startte heeft men op het veld meer moeite om goed uit de startblokken te komen. Dit was ook al voor de zaal en ook nu was dit helaas weer het geval. Fortis moest winnen om nog een goed uitzicht te houden op handhaving. En dit was goed te zien want ze schoten het eerste kwartier met een bijzonder hoog rendement en scherpte wat resulteerde in een 8-3 stand na 15 minuten.
Geleidelijk kregen we het spel van de thuisploeg onder controle en slopen we dichterbij. Via 10-9 werd de rust bereikt met een 11-9 stand. Dus we zaten nog in de wedstrijd.
De 2e helft was duidelijk een helft waar wij het betere van het spel hadden. En er was zeker 2 of 3 keer het momentum om het naar ons toe te trekken. Maar de ene nog mooiere kans dan de andere gingen allemaal mis. Alleen in de 2e helft werden 8 doorlopers gemist en om gelijk te komen ook nog een strafworp. En als er aan de ene kant veel gemist wordt is het vaak wachten totdat de ander kant toeslaat. En zo bleef Fortis aan de goede kant van de score en was het een gemiste kans om te klimmen op de ranglijst. De wedstrijd met weinig scores eindigde in een 16-14 winst voor Fortis.
En mede door dat alle scores in de poule voor ons ongunstig uitvielen staat alles dicht bij elkaar. Hadden we bij winst geklommen naar de 3e plaats, moeten we nu zelfs oppassen en naar beneden kijken.
A. S. Dinsdag is de inhaalwedstrijd thuis tegen Juliana en is winst echt noodzakelijk! We moeten dan ons revancheren voor al die gemiste kansen en onnodige nederlaag.
De wedstrijd start a s dinsdag om 20.30 uur en hopen dat op een mooie voorjaarsavond het publiek de weg weer weet te vinden. 👍🏻😃💪🏻