Verslag van onze hoofdtrainer Edwin Jansen
Na de zeperd en de erg onnodige nederlaag tegen Fortis afgelopen zaterdag was het prettig dat we snel een wrange smaak konden wegspoelen en we revanche op onszelf konden nemen. Want gisteren stond de inhaalwedstrijd thuis tegen Juliana uit Oud-Gastel op het programma.
Een ploeg die de punten tot nu toe alleen thuis hebben binnengehaald. Echter was de overwinning afgelopen zaterdag tegen Albatros een erg knappe en we waren dus gewaarschuwd.
Helaas moest bij ons captain Rick van Rossen afhaken met een blessure en speelde Sjeng Spruijt een prima wedstrijd op zijn plaats. De start was goed en we liepen snel uit naar een 3-0 voorsprong alvorens zij na 13 minuten hun eerste goal maakten. Het kwaliteitsverschil was groot in ons voordeel alleen konden we wederom moeilijk de korf vinden. De wedstrijd kabbelde naar een 7-4 ruststand.
Een stand waar Juliana nog moed uit kon putten.
De 2e helft gaf hetzelfde spelbeeld alleen werden we wel iets trefzekerder. Halverwege 2e helft stond het 14-9 en werd wel duidelijk dat het gedaan was.
De laatste fase bleven we goed gefocust en liepen we uit naar een 20-11 overwinning.
Zeker een mooie ruime overwinning maar het schotrendement was zeker nog te laag. Nu was het genoeg, maar het moet beter. Het spel was prima, maar we hadden nog veel ruimer moeten winnen. Echter, de broodnodige punten zijn binnen en we nestelen ons in de ruime middenmoot.
A. s. Zaterdag wacht de inmiddels bijna klassieker tegen koploper KOAG uit in Krimpen a d IJssel. Aanvang 15.30 uur.
De degens zijn dit seizoen al vaak gekruist en de vraag is welke kant het nu weer op gaat. Het zijn altijd intense wedstrijden waar veel gebeurd.