Verslag van onze hoofdtrainer Edwin Jansenย
Gisteren stond de laatste thuiswedstrijd op het programma voor de selectie van RWA. Nadat het 2e eerst onnodig een voorsprong uit handen had gegeven en verloor van Merwede 2, was het daarna
de beurt aan beide vlaggenschepen om het in grote getale aanwezige publiek te gaan vermaken. Sjeng Spruijt speelde voor de geblesseerde Jan den Arend die dit seizoen niet meer in actie zal komen.
Het werd snel duidelijk dat beide teams hun sterke punt goed op orde hadden. Beide verdedigingen stonden zeer steady en gaven veel pressie waardoor het voor beide aanvalsvakken erg moeilijk werd. Merwede startte goed en nam de eerste helft steeds een voorsprong, maar kon nooit echt weg lopen. Telkens haakte de thuisploeg weer aan. Het gat werd nooit groter dan 2 punten en met de rust was het dan eindelijk weer gelijk. In de kleedkamer heerste bij ons toch een goed gevoel. We speelden niet bijzonder goed maar zaten nog wel in de wedstrijd.
De 2e helft bleef de eerste 10 minuten nog gelijk op gaan, maar bij een stand van 9-9 zette RWA echt aan en met veel beter spel, betere keuzes en afrondingen die veelvuldig herhaald konden worden, werd er een echt gaatje geslagen. Bij 14-9 met nog 8 minuten te gaan, leek het opeens beslist te zijn. Met wat wissels probeerden de gasten nog wat te forceren, maar dichterbij dan 2 punten kwamen ze niet meer. En zo was er winst voor RWA wat over de hele wedstrijd gezien terecht was. (15-13).
De wedstrijd was niet erg goed, maar de met grote passie uitgevochten duels waren zeer vermakelijk. Er gebeurde veel en beide ploegen gingen tot het gaatje in de duels maar wel van beide kanten zeer fair.
Het was daarnaast de laatste thuiswedstrijd van captain Rick van Rossen die een publiekswissel kreeg en door het thuispubliek werd uitgezwaaid. Hij zal na dit seizoen lager gaan spelen na 16 jaar in de selectie te hebben gespeeld.
Vrouw van de wedstrijd was vandaag Lenie Dijkshoorn. Zij speelde een zeer goed partij.
Na de mooie overwinning was er een heerlijke BBQ en kon later die avond het feest losbarsten bij een GOLD Silent Disco party.
Hier werd RWA 1 nog even in het zonnetje gezet voor het mooie zaalseizoen en de promotie aldaar.
Met de overwinning op Merwede heeft RWA zich definitief veilig gespeeld en kan het bij winst volgende week zelfs nog keurig 3e worden.
Publiek en organisatie bedankt weer voor de aanwezigheid en voor het leuke feest
De tegenstander volgende week is het inmiddels voor ons zeer bekende Albatros, waar in Zwijndrecht de wedstrijd zal beginnen om 16.00 uur.