Wedstrijdverslag van Edwin Jansen
Gisteren stond de laatste competitiewedstrijd op het programma uit tegen Albatros. Ondanks dat het nergens meer om ging hebben we de boel nog 1 keer op scherp gezet, want afsluiten met een nederlaag was niet de bedoeling.
Albatros had een hele feestdag en wilde er alles aan doen om nog 1 keer alles te geven. Voor de feestdag en als revanche voor de zaal resultaten tegen ons.
Zij startten dan ook zeer sterk en binnen 2 minuten was het al 2-0. Echter pakten we het verdedigend aardig goed op en bleven we aanhaken. Het spel was van onze kant de eerste helft zeer slap en we verloren veel duels. Verdedigende rebound waren niet vaak voor ons en zij konden veel afrondingen herhalen. Aanvallend gingen we niet goed om met de verdedigende druk van Albatros. Echter stond het na 18 minuten toch nog 5-5.
Maar vlak voor de rust sloeg de thuisploeg een gaatje en werd die rust bereikt met een 8-5 stand.
En vooral werden de afspraken aan onze kant in de eerste helft niet goed uitgevoerd. De 2e helft was echt kenmerkend voor het huidige RWA en daar lieten we juist zien waar we in gegroeid zijn afgelopen jaar. We rechtten onze rug en er stond een andere ploeg die uit een ander vaatje tapte. Het is wel lastig om in zeer warm weer als een lamgeslagen ploeg toch weer in de wedstrijd zien te komen. Toch gebeurde het en na 6 minuten was het weer gelijk (8-8).
De wedstrijd kantelde en het vertrouwen groeide. Met nog 8 minuten te gaan stonden we ineens 3 punten voor (10-13).
Echter was al in eerdere wedstrijden gebleken dat Albatros ook altijd stoΓ―cijns door blijft gaan. Met nog 4 minuten te gaan stond het 12-14 en bleef het spannend.
En helaas viel 1,5 minuut voor tijd de gelijkmaker en bleek dit de eindstand te zijn. Een 14-14 gelijkspel wat over de hele wedstrijd gezien terecht was. Maar als je vlak voor tijd voor staat, had je meer gewild. Niet helemaal goed uitgespeeld maar we sloten toch met een lach een zeer succesvol seizoen af.
Kampioen in de zaal en op het veld in een zeer concurrerende poule gedeeld 3e.
Eindstand in punten :
KOAG 20
Kinderdijk 16
RWA Vitesse Merwede en Albatros 15
Fortis 10
Juliana 6
Alle supporters bedankt namens de hele selectie voor dit heerlijke seizoen en jullie aanmoedigingen hebben zeker geholpen. πŸ‘πŸ»πŸ˜ƒπŸ’ͺ🏻
We sluiten met de selectie komende week af met een laatste training en een BBQ en dan pakken we even 8 weken rust.
Zaterdag 13 augustus starten we weer met de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Tot volgend jaar!