Nadat alle teams minstens 1 oefenwedstrijd gespeeld hadden, kon het echte spektakel beginnen.

Dit keer had ik besloten om naar zowel de D1 als de C1 te gaan kijken en met mij stonden nog veel meer toeschouwers langs het veld.

Toen de wedstrijd begon dacht ik nog dat de D1 per ongeluk tegen de tegenstanders van de C1 waren opgesteld, maar dat was niet zo, de tegenstanders waren echt megagroot.

De D1, onder leiding van twee ervaren selectiespelers, konden het de eerste tien minuten nog aardig bijbenen maar gaandeweg de wedstrijd bleek toch dat de tegenstanders niet alleen erg groot waren maar ook erg goed konden korfballen. De D1 kon dat niet bijbenen, gelukkig hielden de spelers en de toeschouwers de moed er in en als de spelers van RWA goed naar de coaches luisteren en wat zorgvuldiger gaan plaatsen komt het wel goed met dit team.

En dan de C1, met een geheel vernieuwd team, zowel eerste als tweede jaars C, moest het ook al opnemen tegen een goed spelende tegenstander. De C1 maakte er een erg spannende wedstrijd van, dan stonden ze weer voor, dan gelijk, en ook soms even achter. Er werden mooie en zelfs een heel mooi doelpunt gescoord. Met nog enkele minuten te gaan dacht ik dat de buit binnen was, maar helaas de gelijkmaker kwam vlak voor tijd en tot mijn verdriet maakte de tegenstander ook nog de winnende. De C1 deed er nog van alles aan met een doorloper die naast ging, een afstandschot wat, volgens mij door de wind, net niet de korf in wilde waaien. Helaas.

Wat mij vandaag opviel waren de twee top fitte scheidsrechters, die lieten zien hoe je een wedstrijd moet fluiten. Geconcentreerd en rechtvaardig. Hulde.

Helaas waren dit niet de enige twee ploegen die verloren. Maar het eerste, zesde, de C3 en de E2 wonnen, de E1 en de A1 speelden gelijk, Het derde, vierde en de D3 speelden niet, ongetwijfeld komen deze teams van de week het veld in.