Nadat we 4 weken geleden gestart waren met de voorbereiding, die wat rommelig is verlopen door blessures, was het afgelopen zaterdag zover en ging het er weer echt om.
Ter voorbereiding op de competitie waren er wisselende resultaten in de oefenwedstrijden te noteren. 2 keer winst, 2 keer een gelijkspel en 2 keer verlies.
Maar uiteindelijk blijft de voorbereiding een noodzakelijk kwaad en hoort erbij om op tijd klaar voor de competitie te zijn. Je wil spelen om het echie.

De eerste competitiewedstrijd was thuis tegen DVS ‘69 uit Hendrik-Ido-Ambacht waar ook toevallig al tegen geoefend was in de voorbereiding. De 14-14 uitslag van die wedstrijd was nietszeggend aangezien er toen veel werd gewisseld.

RWA schoot nu werkelijk uit de startblokken en binnen 5 minuten stond het al 4-0. Toch kwamen de gasten een beetje in de wedstrijd doordat we aanvallend te veel verkeerde keuzes maakten en te snel balverlies werd geleden.
DVS ‘69 haakte aan en de rust werd behaald met een 9-7 voorsprong voor de thuisploeg. Gezien het krachtsverschil had de voorsprong eigenlijk iets ruimer moeten zijn.

Na de rust was wederom de eerste goal voor ons en kwamen we in die tweede helft totaal niet meer in de problemen. Aanvallend werd het beter en werden er betere keuzes gemaakt om af te ronden. Ook konden we veel herhalen in de afronding en was het wachten tot de goals vielen. Daarnaast stond het verdedigend als een huis.
Uiteindelijk resulteerde dit in een degelijke 17-10 overwinning.

Een erg fijne start en lekker om de eerste 2 punten binnen te hebben.
Zeker de vermelding waard, is het competitie basisdebuut voor Lorenz Sanders die goed speelde en met 2 goals ook een mooi aandeel had in de scores. Sowieso goed om te zien was dat alle spelers en speelsters een goal meepikte. Wederom een prima teamprestatie Maar uitblinker aan de kant van RWA was toch Janneke Noordzij die zowel aanvallend als verdedigend opviel.

Maar de beleving en plezier die ik heb gezien is er weer volop en deze eerste teamprestatie voelde weer goed.

Volgende week de uitwedstrijd tegen Movado in Dordrecht. Aanvang om 16.00 uur. Publiek bedankt en tot volgende week👍🏻😃💪🏻