Verslag van onze hoofdtrainer Edwin Jansen
Afgelopen zaterdag stond de eerste uitwedstrijd op het programma en wel tegen Movado in Dordrecht. Een ploeg die op papier minder is en wij wel favoriet waren.
RWA heeft echter nooit aanspraak mogen maken op de winst. De start van Movado was doeltreffend en binnen 3 minuten stond het al 3-0. Het spel van RWA was onzorgvuldig en door vele fouten konden we in de eerste helft te weinig afronden. We haakten wel aan maar na 6-6 gingen we toch met een 9-7 achterstand de rust in.
Na de rust was de eerste goal ook voor de thuisploeg maar daarna draaide de wedstrijd en kwamen we beter in ons spel. Meer herhaaldelijke afrondingen alleen ontbrak de scherpte. Toch konden we de voorsprong nemen door prima invalbeurten van Sipke Dijkshoorn. Maar na 2 keer de voorsprong te hebben genomen stond het 7 minuten voor tijd 13-13. Beide ploegen speelden rommelig maar het was de ploeg uit Dordrecht die een minuut voor tijd de winnende treffer scoorden na een discutabele snijdende doorloopbal. RWA kon nog 2 keer afronden maar het mocht niet lukken.
Te veel spelers waren nog te slap door licht ziek zijn afgelopen week. Zij verloren veel duels en felheid ontbrak.
Echter was het niveau deze wedstrijd overall ondermaats van RWA en geen moment mocht het aanspraak maken op de winst.
Zeer onverwachte en teleurstellende nederlaag.
Komende zaterdag zal deze nederlaag moeten worden weggespoeld in de thuiswedstrijd tegen het Haagse ALO.
De revanchegevoelens zijn groot en ik verwacht zaterdag een messcherpe thuisploeg.
Aanvang zaterdag 16.00 uur waar eerst RWA 2 nog voor speelt.
Kom allen ons aanmoedigen en wij zullen met veel meer strijd en beter spel een beter gezicht laten zien.