Het is alweer een tijdje geleden dat jullie wat gehoord hebben van de scheidsrechterscommissie. Geen nieuws is over het algemeen goed nieuws natuurlijk, maar de komende week staat in het teken van de week van de scheidsrechter, iets waar wij bij RWA uiteraard ook bij stilstaan en ook deel aan nemen.

Eerst trappen we af met ander nieuws. Jan Brugmans heeft besloten de cursus tot bondsscheidsrechter te gaan volgen. Hier zijn we als RWA en scheidsrechterscommissie natuurlijk bijzonder blij mee en we wensen Jan uiteraard veel sterkte bij het halen van zijn diploma.

Van 1 tot 9 oktober is het de week van de scheidsrechter. Dit is uiteraard een mooi moment om stil te staan bij de spreekwoordelijke man of vrouw in het zwart, zeker dit jaar. We merken het bij RWA natuurlijk zelf ook dat er weinig scheidsrechters meer worden aangewezen bij de wedstrijden onder RWA 1, wat veel extra wedstrijden voor de teams meebrengt. Dit is jammerlijk een trend die al een aantal jaar zichtbaar is en het ziet er niet naar uit dat er snel verandering in komt.

Om toch onze waardering aan de arbitrage kenbaar te maken geven we een kleinigheidje aan de scheidsrechters die komende week een wedstrijd fluiten, zowel de verenigingsscheidsrechters als de bondsscheidsrechters. We zullen de coaches op de hoogte stellen over de details hiervan. Bedank ook zelf de scheidsrechter na de wedstrijd, geef hem of haar een hand en bedank hem of haar voor de tijd die ook zij erin steken om jouw wedstrijd mogelijk te maken!

 

De scheidsrechterscommissie