Verslag van onze hoofdtrainer Edwin Jansen

Gisteren stond de verre uitwedstrijd tegen Fortis in Oost Souburg op het programma. Een stugge ploeg waar laatst in mei nog van werd verloren. Een tegenstander die we dit seizoen 4 keer tegen komen.

Beide ploegen draaien moeizaam en komen moeilijk tot scoren.
Daar zag het bij de thuisploeg in het begin niet naar uit toen zij binnen 2 minuten een 2-0 voorsprong namen. Echter kwam RWA snel in het ritme en had het de eerste helft de overhand. De behaalde ruststand van 5-7 was een te klein verschil gezien het spel van die helft.

En na de rust was binnen no time de voorsprong verdwenen en binnen 6 minuten stond het opeens 9-7 voor de thuisploeg. Die draaide de wedstrijd volledig om.
Echter bleef het een gelijk opgaande wedstrijd met wederom te weinig scores.
Na 9-9 liep Fortis verdiend uit en had het heft in handen. Een totaal ander beeld dan de eerste helft. Bij een stand van 12-10 kreeg Fortis 2,5 minuut voor tijd een strafworp om het definitief te beslissen. Middels een time out probeerden we nog impact op dit moment te hebben en dat lukte. De strafworp werd gemist en direct scoorden wij de 12-11.
Fortis werd zenuwachtig en ging verkrampt de laatste aanval spelen waar wij de bal nog konden veroveren.
En in de dying seconds was het Sjeng Spruijt die de gelijkmaker scoorde waarna er nog van vak werd gewisseld maar direct werd afgefloten door een zeer matige scheidsrechter die niet echt mee zat.

Overall een goede eerste en zeer matige tweede helft. Echter stond er wel een ploeg die tot het laatst voor een goed resultaat ging en gezien de hele wedstrijd een verdiend punt binnen haalde.

Alle ploegen blijven dicht bij elkaar in de poule en de komende 2 thuiswedstrijden zijn belangrijk om te klimmen in de stand.

A.s. Zaterdag staat de thuiswedstrijd op het programma tegen Ijsselvogels uit Moordrecht. Een ploeg die momenteel 1 punt meer heeft dan ons.