Ik kwam er net achter dat het al weer enige tijd geleden was dat ik namens het bestuur iets had laten publiceren op de website. Dat betekend zeker niet dat er niets te melden was, maar het ontbrak mij geregeld aan tijd om er even goed voor te gaan zitten. Het is in ieder geval fijn om de vele toeschouwers weer bij RWA te zien, her en der praatjes te maken en veel positieve geluiden te horen. Ik heb ook al veel nieuwe gezichten achter de bar gezien, en dat betekend dat de eerste stappen van het nieuwe verenigingswerk/vrijwilligerswerk goed verlopen en dat “inzetrooster” steeds meer gebruikt wordt. De bedoeling is dat eea nog verder uitgerold gaat worden, maar daarover binnenkort meer.

Hieronder een aantal zaken die de afgelopen weken hebben gespeeld en ook de komende weken zullen plaatsvinden.

 

Scorebord

Zoals eerder aangegeven gingen we het scorebord vervangen, aangezien het oude scorebord niet meer functioneerde. Dit bord hangt er nu ruim een week en daar zijn we zeer verheugd mee. Er moet nog een bord bij komen dat deze mogelijk gemaakt is door de Club van 50 en wat de ‘thuis’ en ‘uit’ score is. Maar het is fijn dat er nu weer duidelijk te zien is wat de stand is. Mag er maar vaak een overwinning voor RWA op te zien zijn.

 

Albrandswaard Actief

Op vrijdagavond 23 september was de lancering van het platform Albrandswaard Actief (https://www.albrandswaardactief.nl/), op deze avond waren er diverse medewerkers van de gemeente aanwezig, de wethouders Mario Bianchi en Mieke van Ginkel, buurtsportcoaches, en diverse bestuursleden van (sport)vereniging in Albrandswaard. Op Albrandswaard Actief worden sportieve en creatieve activiteiten voor jong en oud aangeboden door de vereniging die er in Albrandswaard zijn. RWA heeft daar ook proeftrainingen op gezet. Dit platform is onderdeel van het Akkoord van Albrandswaard (https://akkoordvanalbrandswaard.nl/) waar RWA een van de ondertekenaars van is. https://www.deschakelalbrandswaard.nl/nieuws/algemeen/63266/-video-lancering-albrandswaard-actief.

Rookvrije vereniging

Afgelopen zaterdagochtend was wethouder Mieke van Ginkel ook bij RWA. Als RWA hebben wij al enige tijd een rookvrij complex, en sinds een paar maanden hebben wij ook een bidonvuller op ons terrein staan. Deze hebben wij ontvangen omdat wij een rookvrije vereniging zijn. Afgelopen zaterdag is er een officieel moment geweest met de gemeente, waarbij onze RWA F3 de bidons ging vullen. Er hangt nu ook een bordje boven de bidonvuller met “Tap hier het lekkerste kraanwater”.

Bericht zaterdag: https://albrandswaardsdagblad.nl/Lokaal/korfbalvereniging-rwa-per-direct-rookvrij

Bericht april 2019: https://www.deschakelalbrandswaard.nl/nieuws/algemeen/45079/rwa-is-sinds-1-april-een-rookvrije-vereniging-

Algemene ledenvergadering

Zoals al eerder aangeven is binnenkort onze jaarlijkse algemene ledenvergadering. Zaterdag 15 oktober zal deze gehouden worden. RWA 1 speelt dan om 16:00 uur thuis en zal rond 17:15 klaar zijn. De ALV start dan om 18:30 uur. De agenda is ook rondgestuurd naar alle mailadressen van de leden. Verder zal er tijdens/na de wedstrijd en voor de ALV gegeten kunnen worden bij RWA, en is de supportersvereniging voornemens om na de ALV nog een avond te organiseren in de kantine. We hopen jullie in grote getalen te zien voor, tijdens en na de ALV.

Semi-permanente woningen

Op donderdag 25 augustus en dinsdag 30 augustus zijn er inloopspreekuren voor de bewoners van de wijk geweest en zelf heb ik ook een update van de gemeente ontvangen op donderdag 1 september. De gemeente geeft aan geluisterd te hebben naar de verschillende reacties van omwonenden tijdens deze inloopbijeenkomsten. Alle reacties nemen zij mee bij het verder uitwerken van de plannen voor het plaatsen van 16 semi-permanente woningen. De gemeenteraad neemt uiteindelijk het besluit over de definitieve invulling van de locatie. De gemeenteraad neemt bij de besluitvorming alle aspecten mee, zoals de kosten, veiligheid en de reacties van omwonenden. Als RWA hebben wij al eerder ons standpunt duidelijk gemaakt, wat nog steeds neer komt dat er niet onwelwillend tegen aan kijken, maar wel een aantal randvoorwaarden belangrijk te vinden (zoals sociale veiligheid, verkeersveiligheid en onze toekomst).

Op dit moment ziet de gemeentelijke planning er als volgt uit:

  • Periode september/oktober/november: Gemeente oriënteert zich op uitwerken plan tot realisatie van 16 semi-permanente woningen.
  • December 2022: Besluitvorming door gemeenteraad.

Verdere activiteiten

De corona lijkt zo goed als weg, want er worden redelijk wat plannen gemaakt. Op 5 november is er in de sporthal Throw in the Dark, en eind november en wellicht in december is er het WK voetbal in de kantine van RWA te zien. Wie weet komen in november/december ook nog wel pieten naar RWA.

Regeling meedoen

Geen geld om te sporten/mee te doen? In Nederland groeien gemiddeld 2 à 3 kinderen per klas op in een gezin met geldzorgen. Zij kunnen niet op korfbal, voetbal, streetdance, judo, zwemles of muziekles. Deze kinderen sporten en spelen vaak alleen. Het is ook een onderwerp waar er vaak niet graag over gesproken wordt, maar er zijn veelal regelingen voor gezinnen met een minimum inkomen, zodat de kinderen toch activiteiten kunnen verrichten. Binnen Albrandswaard is hier de Regeling Meedoen voor (https://www.albrandswaard.nl/regeling-meedoen) en woon je in een andere gemeente dan heeft vaak die gemeente ook een lokale of landelijke regeling (zoals bijvoorbeeld https://jeugdfondssportencultuur.nl/).

Peter