Wedstrijdverslag van hoofdcoach Edwin Jansen

Nadat Rwa 2 de winst had gepakt tegen ONDO 2 stond gisteren Voor Rwa 1 de thuiswedstrijd tegen koploper ONDO uit Middelburg op het programma. Een ploeg waar we dit jaar 4 keer tegen spelen.

Na een degelijke overwinning vorige week was het vertrouwen goed bij rwa. In de 1e helft was het spel van de thuisploeg dan ook prima. Qua score verloop was het steeds stuivertje wisselen. Beide ploegen konden niet los van elkaar komen. Qua spel was rwa iets beter en werden echt mooie kansen gecreëerd en hadden we een voorsprong verdiend en moeten nemen, maar door een beter rendement namen de Zeeuwen een kleine voorsprong in de rust (7-8).

Geen paniek in de rust en de lijn van de 1e helft moesten we doortrekken. Echter kwam ONDO beter uit de rust en binnen 5 minuten was zowaar een groter gat ontstaan. Dit gat bleef gelijk tot 10-14. Maar het verschil was wel dat we niet de overhand meer hadden.

Helaas gebeurde er op dat moment met Arnout Geervliet iets vervelends. Zonder dat de tegenstander in de buurt was, was er een harde krak te horen en vervolgens was aan het gegil van de captain direct duidelijk te horen dat hij een serieuze blessure op had gelopen.

Hierna waren de laatste 8 minuten voor ons minuten voor de statistieken. Het zakte volledig in en de blessure had de ploeg aangegrepen.

Het is nog niet duidelijk wat het exact is maar een zware enkelblessure zal het zijn en naar verwachting zal hij er maanden uit zijn.

Na het stoppen van Rick van Rossen en de al eerder geblesseerd geraakte Daan Prikker en Jan den Arend is Arnout de 4e heer uit 1 die tov vorig jaar nu absent is.

De uiteindelijke eindstand werd 11-19 en overall was de winst voor de Zeeuwse ploeg wel terecht. De afronding blijft een probleem en het gevoel is wat dat betreft even ver te zoeken. Maar gisteren was de nederlaag een bijzaak en was het grootste verlies de blessure van Arnout.

Volgende week wacht een moeilijke uitwedstrijd tegen KIOS in Nieuw Vennep. Aanvang 15.30 uur waar eerst nog de 2e teams elkaar zullen treffen.

We gaan deze week puzzelen met wie en hoe we daar ons van onze beste kant kunnen laten zien.