Verslag van onze hoofdtrainer Edwin Jansen

Gisteren was de laatste wedstrijd van het heenprogramma. Nadat in Nieuw Vennep RWA 2 gewonnen had van KIOS moest RWA 1 tegen dezelfde tegenstander aantreden.

RWA begon goed en was tegen KIOS, een fitte en fysiek sterke ploeg, in het begin zeker niet de mindere. Na 3 keer op voorsprong te hebben gestaan, trok de thuisploeg de eerste helft flink naar zich toe. Na 7-4 liep de ploeg uit naar een 13-7 ruststand. RWA verloor veel duels en liet zich volledig afbluffen.

Een lastige kluif om dit in de tweede helft nog recht te trekken. En dat bleek ook wel. De nummer 2 uit de poule bleef vrolijk verder gaan met scoren en liep zelfs uit naar een 18-8 voorsprong.
De wedstrijd was dan ook al snel beslist. In de laatste 10 minuten werd de eindstand bepaald op 21-13.

Een zeer terechte nederlaag. Verdedigend hebben we het niet goed gedaan en aanvallend waren we onmachtig. Yannick Hekman maakte zijn basisdebuut bij RWA.

Volgende week de eerste returnwedstrijd uit tegen DVS’69. De heenwedstrijd werd 17-10 maar om wederom de winst te pakken moet er een ander RWA staan dan de laatste 2 weken.

Halverwege de competitie staat RWA op de 6e plaats waar vantevoren op meer gerekend was. Om een goed uitzicht op plek 4 te houden, wat recht geeft op promotie, moet er volgende week wel gewonnen worden.

Aanvang wedstrijd volgende week in Hendrik ido Ambacht is om 15.30 uur. Daarvoor spelen beide 2e teams hun wedstrijd.