Wedstrijdverslag van hoofdtrainer Edwin Jansen

Gisteren was de laatste veldwedstrijd van fase 1 op het veld uit bij DVS ‘69 in Hendrik Ido Ambacht. Een belangrijke wedstrijd want er mocht niet worden verloren om nog een goed uitzicht te houden, om na de zaal de doelstelling realistisch in zicht te houden.

Nadat het 2e team prima had gewonnen van de reserves van DVS ‘69 mocht RWA 1 aantreden.

Met routiniers Rick van Rossen en Tom Keemink probeerden we wat vastigheid in het team te krijgen.
En de start was dan ook veelbelovend.
Het spel van RWA was beter en we namen ook steeds terecht de leiding. Het gat kregen we echter niet groter dan 3 punten (4-7) en helaas werd zelfs de rust bereikt met een 8-8 stand. Niet achter gestaan in de eerste helft maar dan toch gelijk in de rust. Dat gaf wel een wat ontevreden gevoel en we konden weer opnieuw starten. Helaas is dit voorval ons dit seizoen al vaker overkomen. Een goede eerste helft spelen, vaak beter dan de tegenstander, maar in de rust dan toch geen positief verschil in de score kunnen maken.

Maar we zaten dus goed in de wedstrijd. De eerst paar minuten na de rust hadden we het wat lastiger. DVS ‘69 nam de leiding en bij 11-9 hadden zij de overhand. Echter complimenten aan de ploeg want deze tegenslag kwamen we prima te boven en we namen weer het heft in handen.
Via 11-13 en 12-14 met nog tien minuten te gaan leek het de goede kant op te vallen. Helaas namen we in de laatste fase geregeld verkeerde keuzes en konden we de wedstrijd niet goed uitspelen. Jammerlijk genoeg werd er ook nog een belangrijke strafworp gemist en was het zelfs DVS ‘69 die een minuut voor tijd de voorsprong nam.

Als breekijzer kwam in die laatste minuut nog Sipke Dijkshoorn in de ploeg en die maakte met zijn bekende doorloper toch nog de gelijkmaker zodat de eindstand werd bepaald op 15-15.

Een resultaat met mixed feelings. Niet verloren maar ook de volle buit niet gepakt. Maar gezien de stand ben ik ervan overtuigt dat we na de zaalcompetitie de minimaal beoogde 4e plaats gaan halen als we hopelijk dan weer op volle oorlogsterkte zijn. En zo komt er een einde aan een wat rommelig eerste helft veldseizoen met de nodige blessures.

Nu lekker een week rust en de batterij weer opladen om op 8 november weer fris aan het zaalseizoen te gaan beginnen. Alle tellers weer op nul en dan de leuke uitdaging aan gaan om in de overgangsklasse te overleven.

Nog even het publiek bedanken. Leuk dat jullie gisteren met zoveel in Hendrik Ido Ambacht waren. We hopen jullie in de zaal ook weer te zien 👍🏻😃💪🏻